Családireceptkönyv.hu

Zöldséges, sajtos tócsni


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg burgonya
30 dkg cukkini
10-12 dkg sárgarépa
10 dkg reszelt sajt
2 tojás
2 ek liszt
2 gerezd fokhagyma
1 kk pirospaprika
só, bors
sütéshez olaj

Tálaláshoz: tejföl
zöld fűszerek ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A zöldségeket sajtreszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a tojásokat, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát és a lisztet. Alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőben felhevítünk 1-2 ek olajat. Tenyérnyi lepényeket készítünk és az olajon megsütjük őket. Az olajat folyamatosan pótoljuk.
Tálaláshoz zúzott fokhagymát összekeverünk kevés vízzel és sóval. A tejfölt kínálhatjuk hozzá magában, vagy ízesíthetjük kaporral, petrezselyemmel, fokhagymával is.
A tócsnit fokhagymás kencével, és tejföllel kínáljuk.

Zöldséges, sajtos tócsni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Glukóz szirup
Glukóz szirup

Egy lehetőleg duplafalú lábast alaposan elmosunk-zsírtalanítunk, még a fedőjét is. Majd 1-2 percig forralunk benne vizet, hogy minden szennyeződéstől megszabaduljunk. Fontos a viss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csokis-kókuszos zabkása chia maggal
Csokis-kókuszos zabkása chia maggal

1. lépés Kezdd el melegíteni a kókusztejet és közben adj hozzá 4 ek kókuszreszeléket, a kakaóport, a chia magot és a zabpelyhet. 2. lépés Főzd együtt, amíg a zabpehely megpuhul...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Baconos gombás ragu (francia)
Baconos gombás ragu (francia)

A bacont kisütöm, hagymát megdinsztelem rajt. Pici lisztet szórok rá és felöntöm borral. Felfőzöm. Fűszerezem, rá teszem a gombát és összefőzöm. Fokhagyás pirított kenyérrel és bu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Töltött Lángos
Töltött Lángos

A vízbe tesszük a cukrot, és az élesztőt elkeverjük, liszthez adjuk a sót, az élesztős vizet a liszt közepére öntjük, majd jól összedolgozzuk. Lágy kissé ragacsos tésztát gyúrjunk....

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk