30 dkg burgonya
30 dkg cukkini
10-12 dkg sárgarépa
10 dkg reszelt sajt
2 tojás
2 ek liszt
2 gerezd fokhagyma
1 kk pirospaprika
só, bors
sütéshez olaj
Tálaláshoz: tejföl
zöld fűszerek ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
A zöldségeket sajtreszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a tojásokat, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát és a lisztet. Alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőben felhevítünk 1-2 ek olajat. Tenyérnyi lepényeket készítünk és az olajon megsütjük őket. Az olajat folyamatosan pótoljuk.
Tálaláshoz zúzott fokhagymát összekeverünk kevés vízzel és sóval. A tejfölt kínálhatjuk hozzá magában, vagy ízesíthetjük kaporral, petrezselyemmel, fokhagymával is.
A tócsnit fokhagymás kencével, és tejföllel kínáljuk.
A töltelék alapanyagait jól összekeverjük. A kisült palacsintákat megtöltjük a sonkás krémmel, a palacsinták két szélét behajtjuk és felcsavarjuk. A tojást villával kissé fe...
Elkészítési idő:Nagyobb lábosban felmelegítjük az olívaolajat és a vajat, megpirítjuk rajta a közepes kockákra vágott marhahúst. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd rászórjuk a vékony csíkokra v...
Elkészítési idő:A fasírtgolyókat a szokott módon készítjük el: A darált húshoz hozzáadjuk a nyers, egész tojásokat, a zúzott fokhagymát, a lereszelt (vagy apróra felkockázott) hagymát. A 2 szi...
Elkészítési idő: