1 db csípős bab konzerv
2 db sima bab konzerv
1 vöröshagyma apróra vágva
15 dkg füstölt sajt
1-2 dl víz
Lábosban olajat hevítünk. Belemegy az apróra vágott hagyma, üvegesre pirítjuk. Közben a bab konzervek közül egynek (vagy az összesnek, ízlés dolga) leszűrjük a levét. Megy bele a lábosba. Ha nem elég híg öntünk hozzá 1-0,5 pohár vizet. Addig melegítjük míg bugyogni nem kezd, ekkor mehet bele az ujjnyi vastagású kockákra vágott füstölt sajt. Kicsit lejjebb vesszük a lángot és addig kevergetjük még amíg a füstölt sajt szélei kicsit ellágyulnak.
1. Először készítsd elő a hozzávalókat. Tisztítsd meg és vágd ízlés szerinti méretű kockákra a húst, a sertéspörköltbe általában 1,5-2 cm-es húskockákat teszünk. Vágd apróra a hagy...
Elkészítési idő: 125 per Nehézség: KözepesA pulykahús kifilézzük, majd apró csíkokra vágjuk. Az evőkanál olajon, felforrósított wokban megpirítjuk. Majd fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá, és befedve puhára főzzük. A rép...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűVálasszunk kellően nagy hibátlan burgonyákat, alaposan mossuk le és sós vízben héjastul főzzük meg, de vigyázzunk ne főjön szét. Hosszában vágjunk le kb. 1 cm részt óvatosan, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelaprítjuk a hagymát, a fokhagymát és a zellerszárát. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát, a fokhagymát és a zellerszárat. H...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű