menu

Családireceptkönyv.hu

Csilis bab Blanka módra


Írta:

Elk. idő: 0,5 óra
Adag: 3-4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db csípős bab konzerv
2 db sima bab konzerv
1 vöröshagyma apróra vágva
15 dkg füstölt sajt
1-2 dl víz

Elkészítés:


Lábosban olajat hevítünk. Belemegy az apróra vágott hagyma, üvegesre pirítjuk. Közben a bab konzervek közül egynek (vagy az összesnek, ízlés dolga) leszűrjük a levét. Megy bele a lábosba. Ha nem elég híg öntünk hozzá 1-0,5 pohár vizet. Addig melegítjük míg bugyogni nem kezd, ekkor mehet bele az ujjnyi vastagású kockákra vágott füstölt sajt. Kicsit lejjebb vesszük a lángot és addig kevergetjük még amíg a füstölt sajt szélei kicsit ellágyulnak.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Sertéspörkölt
Sertéspörkölt

1. Először készítsd elő a hozzávalókat. Tisztítsd meg és vágd ízlés szerinti méretű kockákra a húst, a sertéspörköltbe általában 1,5-2 cm-es húskockákat teszünk. Vágd apróra a hagy...

Elkészítési idő: 125 per
Nehézség: Közepes
share
Avatar Egzotikus pulyka wokban
Egzotikus pulyka wokban

A pulykahús kifilézzük, majd apró csíkokra vágjuk. Az evőkanál olajon, felforrósított wokban megpirítjuk. Majd fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá, és befedve puhára főzzük. A rép...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojással töltött burgonya
Tojással töltött burgonya

Válasszunk kellően nagy hibátlan burgonyákat, alaposan mossuk le és sós vízben héjastul főzzük meg, de vigyázzunk ne főjön szét. Hosszában vágjunk le kb. 1 cm részt óvatosan, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Almás-diós-sajtos rizottó
Almás-diós-sajtos rizottó

Felaprítjuk a hagymát, a fokhagymát és a zellerszárát. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát, a fokhagymát és a zellerszárat. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk