50 g búzaliszt (én teljeskiőrlésűt használtam és azzal is király)
90 g mogyoróvaj
75 g cukor - barna
1 db tojás (apró)
55 g vaj
1 teáskanál sütőpor
A puha vajat és mogyoróvajat kimérjük egy tálba, majd összekeverjük a cukorral és a tojással. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk a tésztát. 20-24 apró gömböt formázunk a tenyerünkben, szilikonos sütőpapírra rakjuk őket és óvatosan, de nem túl nagyon, ellapítjuk őket. 170 C-os sütőben 10-14 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Naaaagyon finom, kívül ropogós, belül omlós.
Ujjnyi vastag trappista szeletből ferdén levágunk 4 db háromszög alakú hasábot A virslikett hosszában bevágjuk, beledugjuk a sajt hasábokat, körbe tekerjük a bacon szalonnával Tű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kolbászhoz a húst és a szalonnát földaraboljuk, majd egy közepes lyuku tárcsán át jó nagy tálba daráljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, majd miután zöld csíráját kivágtuk, nagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást jól összedolgozunk a paradicsompürével, a zsemlemorzsával, sóval, a fokhagymával, és kb. 15 percig pihentetjük. Mikor jól megduzzadt a morzsa, lepény alakúra formázzuk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: NehézA jól megtisztított héjú burgonyát héjában megfőzzük. Hagyjuk hűlni, majd héját lehúzzuk, krumplinyomón áttörjük. Ennek híján villával is összetörhetjük, de akkor végezzünk alapos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű