110 g mandulaliszt
45 g lenmagpehely
30 g kókuszliszt
24 g útifű maghéj
1 cs. tk. szódabikarbóna
1 cs. tk. Himalája só
1 cs. tk. aszkorbinsav, tartósít, reakcióba hozza a szódabikarbónát, nem morzsálódik a kenyér tőle.
214 g tojás, ez 4 db M-es tojásnak felel meg
1,5 dl víz
200 C fokra beállítom légkeverésre a sütőt, vízzel teli edényt teszek bele.
Felütöm a tojásokat, belekeverem a mandulalisztet, vizet, utána a lenmagpelyhet, utána a kókuszlisztet, az útifű maghéjat, a szódabikarbónát, a sót, az aszkorbinsavat. Villával az egész masszát összekevertem és állni hagyom egy 10 percig, hogy az útifű maghéj sűrítse, megszívja magát. Majd a kezemmel összegyúrom. Cipó formára összeáll. Vizes kézzel olyan alakot formálok belőle, amilyet akarok. Éles késsel bevagdosom a tetejét. Visszaveszem a sütőt 180 C fokra és beteszem a sütőbe. A vizes tálat 30 perc múlva kiveszem és lespriccelem a kenyeret vízzel, ettől lesz kérge. Innentől számítva 30 percig sütöm. Minél kérgesebbre akarom, annál többször spriccelem...5 percenként vagy 10 percenként. Én 1x sem spricceltem meg. Ha sokat nyitogatom a sütőajtót, akkor előtte fel kell tekerni 200 C fokra a hőfokot. Ehhez a kenyérhez nem kell őzgerinc forma, csak így simán kézzel formázzuk.
A tejet felforralom. Ha gyöngyözve forr, óvatosan beleteszem az ecetet és lehúzom a tűzről. Ha kicsapódott a savó, leszűröm. Ízesítem sóval és fokhagymával (bármivel), és konyharu...
Elkészítési idő: 10 percA sajtot vékony szeletekre vágjuk. A tojásokat tálba ütjük, sózzuk, villával felverjük. A kenyereket egymás mellé tesszük, mindegyikre teszünk szeletelt sonkát, majd a sajtból (m...
Elkészítési idő: 10 percA húst megmossuk, a vizet lecsepegtetjük. Kettőbe vágjuk a mellet és zsebet vágunk bele, egy kicsit hús klopfolóval megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk. Közben elkészítjük a töltelé...
Elkészítési idő: