(3 kisebb tepsihez):
40 dkg liszt,
fél kocka élesztő,
pici cukor,
2,5 dl langyos tej,
1 csapott ek. só,
fél dl olaj,
2 tojás sárgája,
10 dkg szobameleg vaj,
15-20 dkg reszelt trappista sajt,
1 csapott ek. só,
1 tojásfehérje,
szezámmag.
A cukros, langyos tejben felfuttatjuk a belemorzsolt élesztőt és közben kimérjük a tészta többi hozzávalóját egy dagasztásra alkalmas tálban. A felfutott élesztővel együtt jól összegyúrjuk a tésztát és meleg (pl. napos :) helyen letakarva hagyjuk pihenni, minimum a duplájára kelni. Ezalatt elkészítjük a krémet: a tojást a vajjal és sóval habosra keverjük. A megkelt tésztát három részre szedjük és téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a krémmel, megszórjuk reszelt sajttal, majd szorosan feltekerjük a szélesebb végénél. A tekercset pici háromszögekre vágjuk, ahogy a képen is látható. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tisztes távolságban egymástól, a tojásfehérjével megkenjük és szezámmagot szórunk rá. Hagyjuk a tepsin is kelni őket kb. 20 percig és utána 180-200 fokon sütjük őket 5-10 percig.
1. Fogunk egy jénait, és beleteszünk két palacsintát. 2. Erre tesszük a felkarikázott tojást és kolbászt. 3. Vegetát hintünk rájuk, majd újabb két palacsintát rakunk rá....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldséges tésztához laskára vágtam hagymát, fokhagymát, sárgarépát, fehér káposztát, piros és zöldpaprikát, valamint borsót. Kevés olajban nagyon erős tűzön megpirítottam. Roppan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Robotgéppel keverjük össze a meleg (nem forró) vizet a cukorral oldódásig. Ha túl meleg (az élesztőhöz) hagyjuk picit hűlni, szórjuk az élesztőport a tetejére, hagyjuk 10 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd fel a tészta vizét főni, majd amikor már forr, főzd ki az előírás szerint a tésztát. Közben egy serpenyőben hevítsd jó forróra az olajat. Tedd bele a csirkehúst és kevergetve-...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű