1 pohár joghurt
1 pohár cukor
3 pohár zabpehelyliszt
1 sütőpor
1/2 pohár olaj
4 tojás
ízlés szerint friss gyümölcs, olajos magvak, aszalt gyümölcs stb.
Nedves és száraz összetevőket külön-külön összevegyítjük, majd a kettőt összekeverjük. Legalább fél órát állni hagyjuk. 160-170 fokon 40-45 perc.
Egy edénybe beleszitáljuk a lisztet, a porcukrot, majd egy csipet szódabikarbónát és a sót. Jól összekeverjük, majd összedolgozzuk a vajjal (margarinnal), végül a tojássárgájával....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat az édesítővel és a csipet sóval habosra keverjük, ehhez kb. 5 perc szükséges robotgép segítségével. 2. A túrót és a tejfölt villa segítségével áttörjük, majd óvatos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet a kakaóval és a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a rumot és az olvasztott vajat. Félkemény tésztát gyúrunk belőle, majd fél órára hűtőbe tesszük dermedni....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 cipót formálunk. 2. Egy cipóba a kakaóport bele dolgozzuk. 3. Kinyújtjuk egyenként. 4. Egy tepsit sütőzsírpapírral kibélelünk....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz