1 nagyobb citrom leve, 4 db tojás, 115 g (finom)liszt, 150 g cukor, 125 g vaj, 4 dl tej
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből 1 csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott, langyos vajat és a citromlét, jól összekeverjük. Beletesszük a lisztet és azzal is jól összekeverjük, lehetőleg homogén állagúra, majd lassan, több kis adagban hozzákeverjük a tejet és ugyanilyen kis adagokban a felvert tojásfehérjét is úgy, hogy ne törjön teljesen össze. legyenek benne kis fehér darabkák.
200-220 fokra előmelegített sütőben először kb. 20 percig sütjük, majd még kb. további 50-60 percet 150 fokon. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy a közepe is megszilárdult e? Ha a teteje túl korán pirulni kezd, akkor takarjuk be az egészet alufóliával. Akkor jó, ha a teteje és az alja már keményebb, de középen még krémes.
Hidegen lehet szépen szeletelni.
Először a krémet készítjük el, hogy jól lehűljön, megdermedjen mire használni kell. A pudingporokat a cukorral, és a tejjel felfőzzük. Közben a csokoládét is bele tördeljük. A kók...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. 2. A kekszet ledaráljuk, vagy aprítógépben morzsásra aprítjuk, és összedolgozzuk a vajjal. A piteformába nyomkodjuk egyenletesen, úgy, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütünk egy 5 tojásos piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már habosodik, de még nem kemény hozzászórjuk a cukor felét,...
Elkészítési idő: 50 perc + hűtés Nehézség: Könnyű