1 nagyobb citrom leve, 4 db tojás, 115 g (finom)liszt, 150 g cukor, 125 g vaj, 4 dl tej
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből 1 csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott, langyos vajat és a citromlét, jól összekeverjük. Beletesszük a lisztet és azzal is jól összekeverjük, lehetőleg homogén állagúra, majd lassan, több kis adagban hozzákeverjük a tejet és ugyanilyen kis adagokban a felvert tojásfehérjét is úgy, hogy ne törjön teljesen össze. legyenek benne kis fehér darabkák.
200-220 fokra előmelegített sütőben először kb. 20 percig sütjük, majd még kb. további 50-60 percet 150 fokon. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy a közepe is megszilárdult e? Ha a teteje túl korán pirulni kezd, akkor takarjuk be az egészet alufóliával. Akkor jó, ha a teteje és az alja már keményebb, de középen még krémes.
Hidegen lehet szépen szeletelni.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és kihűtjük, majd a tojássárgájához keverjük és hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához, válasszuk szét a tojásfehérjéket, és egy csipet sóval verjük habbá. A sárgájákat keverjük össze az olajjal és a vízzel, majd a cukorral. Adjuk hozzá a sütőporral elke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojásokat szét választom, fehérjét pici sóval kezdem kevertetni kézi mixerrel és kicsinyenként adom hozzá a kr. cukrot, jó kemény hab keletkezzen majd az első fokozatra kapcsolom a...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Közepes6 tojássárgáját kikeverem 20dkg porcukorral,1.5 dl olajjal,1.5dl vizzel.Hozzáadok 38dkg lisztet,1 sütőport,1 kk szódabikarbónát,végül a tojások keményre vert habját.A tésztát kétfe...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű