a piskótához:
5 tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál barna cukor
5 dkg darált dió
5 evőkanál víz
1 teáskanálnyi sütőpor
a krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál liszt
15 dkg porcukor
20 dkg vaj
20 dkg darált dió
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
2 teáskanálnyi rumaroma
dió-
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a vizet, illetve a többi száraz alapanyagot, majd összekeverjük a tojáshabbal. 180 fokon sütjük 40 percen át. A lisztet és a darált diót elkeverjük a tejjel, majd lassú tűzön krémmé főzzük. Kihűtjük, de közben kavargatni kell, hogy ne legyen csomós. A vajat a porcukorral kikeverjük és hozzáadjuk a kihűtött krémhez, majd megkenjük vele a piskótát és hűtőbe tesszük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk, majd hozzáadjuk a vajat és a rumaromát, mikor egy kicsit hűlt a krém tetején eloszlatjuk. A süteményt diódarabokkal díszítjük, majd fél órára visszatesszük a hűtőbe.
Egy mirelit leveles tésztát hagyunk kiolvadni, majd tepsi méretűre nyújtjuk. Tepsi hátán 200 fokon készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet. Krém: A tejet felforraljuk a vaníli...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belenyújtjuk. A középső réteghez a pudingport, a tejjel és a cukorral jó sűrű...
Elkészítési idő: 35 perc4 tojást egészben, robotgép segítségével 6-7 perc alatt felverjük a cukorral, majd fakanál segítségével 4 ek lisztet belekeverünk lazán. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy...
Elkészítési idő:A tejszínt verd habbá. Két lap zselatint olvassz fel, majd hűtsd vissza. A túrót keverd össze a narancsszörppel, a reszelt narancshéjjal, majd az olvasztott zselatinnal (esetleg íz...
Elkészítési idő: