250 g zsírszegény lágy túró
275 g zsírszegény tehéntúró (darabos állagú)
4 ev. kanáljoghurt
3 db tojás
1 csomagvanília ízű puding
2 ev. kanálkakaó
ízlés szerint gyümölcs
ízlés szerint édesítő
A krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd végül a krémet ízlés szerint édesíthetjük (esetleg aromát is használhatunk).Az elkészült krémet két részre osztjuk: a krém 2/3-át félretesszük, a maradék 1/3-hoz pedig hozzákeverjük a kakaót.Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
Elkezdjük a rétegezést. A kakaó nélküli és kakaós krémet apránként, felváltva, a forma közepébe öntve rétegezzük. A kakaó nélküli krémmel kezdjük, és addig folytatjuk, míg a krém el nem fogy. „Öntésenként” körülbelül fél csészényit öntünk a tortaformába. (Az elkészítés során minél tovább turmixoljuk a krémet, annál cseppfolyósabb lesz, és annál könnyebben lehet a formába önteni. Azonban vigyázzunk arra, hogy a krém ne legyen túlságosan folyékony, mert akkor nem sül meg.)
A tortát 175 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután a sütő hőmérsékletét levesszük 150 °C-ra és további 30 percig sütjük.
A megsült tortát kivesszük a sütőből, megvárjuk, míg kihűl, majd hűtőszekrényben tároljuk. Jó étvágyat!
Piskóta A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. Elektromos habverővel a fehérjét habbá verjük, amikor már kezd szépen felverődni, hozzáadjuk a cukrot és a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tésztához a gesztenyemasszát összekevertem a tojássárgákkal, a rummal, a cukorral és a zsemlemorzsával. 2. A tojásfehérjéket a sóval nagyon kemény habbá vertem, kb. a negy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra kevertem.Hozzádolgoztam a kakaóport és a pudingport, majd lassan adagolva a tejet is belekevertem.Kis lángon felfőztem, besűrít...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem,hozzá adtam a tojás sárgákat,a citrom reszelt héját és levét és a 4 ek forró vizet. Jól kidolgoztam. A lisztet a sütőporral összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes