tésztához:
5 tojás
1 ek édesítő (én xilitet daráltam le)
3 ek natúr kakaópor
töltelékhez:
500 g túró
3 púpos ek natúr joghurt (100g)
édesítő ízlés szerint (4ek darált xilitet használtam)
2 marék meggy vagy más bogyós gyümölcs
1. tészta:
– a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját az édesítővel és a kakaóporral habosra keverjük, majd lassan hozzáadagoljuk a fehérje habot. Egy nagyobb méretű sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elegyengetjük. 10 percig 200 fokon megsütjük. Sütést követően megvárjuk míg langyosra hűl.
TIPP: mikor a langyos tésztáról már lehúzható a sütőpapír, feltekerjük még töltelék nélkül, hogy utána véletlenül se törjön meg a tésztánk. Én megfordítottam a tésztát, hogy a szebbik fele (vagyis a teteje) kerüljön kívülre.
2. Krém:
– a túrót a natúr joghurttal és az édesítővel villa segítségével összetörjük.
Ezután a töltelékkel megkenjük a tésztát, megszórjuk gyümölccsel, majd óvatosan feltekerjük. Alufóliába csavarjuk és hűtőben dermesztjük 1-2 órát.
Forraljuk fel a vizet , adjuk hozzá a zsiradékot , cukrot , sót , amikor felforr, adjuk hozzá a lisztet. Addig főzzük amig el nem vállik az edény falától . Tűzről levéve átöntjük e...
Elkészítési idő:Hat tojásból 2 piskótát sütünk,25x39 cm-s tepsiben. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzákeverjük a kr.cukrot. a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport, kak...
Elkészítési idő:Krém készítése : Először a krémet készítem el, hogy jóllehűljön,megdermedjen. A pudingporokat a cukorral, tejjel felfőzzük. Közben a csokoládét is bele tördeljük. A kókuszreszel...
Elkészítési idő: 1 óra