tésztához:
5 tojás
1 ek édesítő (én xilitet daráltam le)
3 ek natúr kakaópor
töltelékhez:
500 g túró
3 púpos ek natúr joghurt (100g)
édesítő ízlés szerint (4ek darált xilitet használtam)
2 marék meggy vagy más bogyós gyümölcs
1. tészta:
– a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját az édesítővel és a kakaóporral habosra keverjük, majd lassan hozzáadagoljuk a fehérje habot. Egy nagyobb méretű sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elegyengetjük. 10 percig 200 fokon megsütjük. Sütést követően megvárjuk míg langyosra hűl.
TIPP: mikor a langyos tésztáról már lehúzható a sütőpapír, feltekerjük még töltelék nélkül, hogy utána véletlenül se törjön meg a tésztánk. Én megfordítottam a tésztát, hogy a szebbik fele (vagyis a teteje) kerüljön kívülre.
2. Krém:
– a túrót a natúr joghurttal és az édesítővel villa segítségével összetörjük.
Ezután a töltelékkel megkenjük a tésztát, megszórjuk gyümölccsel, majd óvatosan feltekerjük. Alufóliába csavarjuk és hűtőben dermesztjük 1-2 órát.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és fokozatosan belekeverjük a kristálycukrot és vaníliacukrot. Ha már a hab kemény és fényes, hozzáadjuk a felvert tojássárgát, végül óvatosan b...
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés Nehézség: NehézA forró vaníliás tejszínt lassan hozzáadagolom a cukros tojáshoz, majd leszűröm. Kis tálkákba öntöm és a keletkező buborékokat kiszúrom. Vízfürdőben sütjük. Az edényt a tálkák fe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1 evőkanál méz, 2 egész tojás, 8 dkg Rama, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál szódabikarbóna. Gőz fölött felfőzzük és még melegen hozzáadunk 40 – 45 dkg finomliszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű0,5 kg zsírszegény túrót áttörünk, 4 tojás sárgájával, csipet sóval, vanília kikapart magjával,lyel, 2 ek zabkorpával összekeverjük. A felvert tojásfehérjével lazítjuk. Forrásban l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű