Családireceptkönyv.hu

Krumplifánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3-4 tojás
1 nagy édesburgonya
3 ek. Tönkölybúza liszt
1 kk. vegeta
1kk. bors
1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés:


Az édesburgonyát megfőzzük (kb. 4 perc) és letörjük. A püréhez adjuk hozzá a petrezselymet vegetát borsot és a tojást kezdjük el adagolni a lisztet, és gyúrjuk jól össze. Ha kicsit vizesebbre sikerült az édesburgonya, akkor mehet több liszt is, a lényeg, hogy amikor összegyúrtuk legyen kemény az állaga. Két kanál segítségével készítsünk kis adagokat és tegyük olajba sülni. Kókusz olajban javaslom kisütni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mártsuk olajba az egyik kanalat vegyünk ki egy adagot vele majd a másik kanállal segítsük az olajba a masszát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Receptek
Cukkinis-paradicsomos pite
Cukkinis-paradicsomos pite

Egy keverőtálba tegyük a lisztet, sózzuk, majd daraboljuk bele a vajat és a krémsajtot. Kezünkkel morzsoljuk össze alaposan, majd adjuk hozzá a tojás sárgát és a vizet. Gyúrjuk öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Székelykáposzta recept
Székelykáposzta recept

A legegyszerűbb, ha kuktában készítjük az ételt. Az apró kockára vágott húsos szalonnának kisütjük a zsírját, és ezen megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagy...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott galuska 2. - tejfölös-tarjás
Rakott galuska 2. - tejfölös-tarjás

A hagymát összedaraboljuk, és kevés zsíron megpirítjuk. A császárszalonnát és a tarját kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és jól összepirítjuk. Elkészítjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Egybesült fasírt kígyó Jamie Oliver
Egybesült fasírt kígyó Jamie Oliver

Melegítsd be a sütőt 200 fokra. Ha van légkeverésed, használd azt. Vágj apróra egy fél fej hagymát, és egy kevés zsiradékon, közepes lángon 5-6 perc alatt párold meg. A zsemlét e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk