3-4 cukkini, hasábokra vágva
1/2 pohár Norbi liszt (vagy zabpehelyliszt)
1 pohár szénhidrát csökkentett Udate Mestermorzsa
1/2 pohár reszelt kemény sajt, például parmezán
2 tojás
1 ek. zöldfűszer keverék (oregano, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring)
2 ek. finomra vágott petrezselyem
só
Kapcsold be a sütőt 200 fokra. A tepsidet béleld ki sütőpapírral, a cukkinit vágd vékony hasábokra. Keverd össze egy tálban a morzsát, a reszelt parmezánt, a zöldfűszereket és a sót. Ízlés szerint borsozhatod is.
A vékonyra vágott cukkinihasábokat forgasd meg lisztben, majd a felvert tojásban, végül a sajtos-fűszeres morzsakeverékben. De ne egyesével panírozz, hanem adagonként, így sokkal gyorsabb lesz!Használj a művelethez zacskót vagy dobozt! A bebundázott cukkinirudakat sorakoztasd az előkészített tepsire, és már mehet is az egész az előmelegített sütőbe. 20-22-perc alatt isteni finom ropogósra sül!. Tálaláskor szórd meg friss zöldpetrezselyemmel. Joghurtos mártogatóval kínáld!
Ha szigorú diétán vagy, tényleg szénhidrátcsökkentett morzsát, vagy morzsa helyett zabkorpát használj a panírozáshoz. Esetleg növeld a bundában a reszelt sajt arányát!
A vizet felteszem forrni beleteszem a sót és a vajat .Hozzáöntöm a kukoricadarát. Állandóan kevergetve sűrűre főzöm. 30 percig lefedve állni hagyom. Egy folpackra rákanalazom a p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, alaposan megsózzuk, feltesszük főni. Ha a burgonya megfőtt a vizet csak annyira öntjük le róla, hogy kb. két ujjnyi víz maradjon benne, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurt mossuk át alaposan. Tegyük egy lábasba, öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk meg. Várjuk meg, amíg felforr, majd főzzük 5 percig. Ekkor vegyük le a tűzhelyről,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁztatás során kiázik belőle a keményítő, ettől jóval ropogósabb lesz. Fontos, hogy vékony hasábokra vágd fel és többször cseréld alatta a vizet, így éred el a kifogástalan eredmén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű