menu

Családireceptkönyv.hu

Díszes mini gesztenyetorta


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 5-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Piskóta:
4 tojás
4 evk liszt
4evk cukor
fél csomag sütőpor
3 evk olaj
4 evk víz

Gesztenyekrém:
1 csomag gesztenyepüré
200ml habtejszín
10dkg porcukor
5dkg ráma margarin
1 evk rum vagy rumaroma.
1 csomag habfixáló

Burkolás: Fondant
Dísz : cukorvirág

Elkészítés:


Piskóta:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
A sárgákat a cukorral kihabosítjuk, hozzá öntjük az olajat, a vizet. A lisztel elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a tojássárgájához, majd óvatosan összeforgatjuk a habbá vert fehérjékkel. Könnyű légies, hab szerű állagának kell lennie.
Előmelegített sütőben először 180 fokon percig sütjük, majd 20 percig 120 fokon. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e. Ha a tűre nem ragad a tészta akkor van kész. Lekapcsoljuk a sütőt, és hagyjuk kihűlni.

Sütés közben nem szabad nyitogatni a sütő ajtaját mert összeeshet a piskóta.

Krém:
A gesztenyét összetörjük, elkeverjük a vajjal a cukorral és a rumaromával, majd a habfixálóval kemény habbá vert tejszínnel összeforgatjuk.

Amikor a piskóta teljesen kihűlt elharmadoljuk és megtöltjük. Kívülről vajas krémmel fedjük (vaj+porcukor+rumaroma) erre burkoljuk a fondant, és végül díszítjük.

Díszes mini gesztenyetorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Dupla csokis csokitorta
Dupla csokis csokitorta

A tojást alaposan kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejfölt, az olajat, vaníliát. Majd jöhet hozzá a kakaópor és a kávé. Keverjük a masszát csomómentesre. A lisztbe keverjük bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós krémes sütemény
Diós krémes sütemény

1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. 2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. 3. A tojásfehérjét a maradék c...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
E-80 torta (Moha módra)
E-80 torta (Moha módra)

Ez egy nagyon finom csokoládés-marcipános-kávés torta, eredetileg Auguszt Elemér 80. születésnapjára készült. Először a csokoládés krémet készítjük el, ennek hűlnie kell. A te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Piskóta tortakarikában
Piskóta tortakarikában

10 tojast kette valasztottam a sargajat 10 evokanal cukorral feheredesig felvertem majd beleszitaltam 10 evokanal lisztet es egy csomag sutoport ( en tettem bele kb egy masfel tk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk