Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Díszes mini gesztenyetorta


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 5-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Piskóta:
4 tojás
4 evk liszt
4evk cukor
fél csomag sütőpor
3 evk olaj
4 evk víz

Gesztenyekrém:
1 csomag gesztenyepüré
200ml habtejszín
10dkg porcukor
5dkg ráma margarin
1 evk rum vagy rumaroma.
1 csomag habfixáló

Burkolás: Fondant
Dísz : cukorvirág

Elkészítés:


Piskóta:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
A sárgákat a cukorral kihabosítjuk, hozzá öntjük az olajat, a vizet. A lisztel elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a tojássárgájához, majd óvatosan összeforgatjuk a habbá vert fehérjékkel. Könnyű légies, hab szerű állagának kell lennie.
Előmelegített sütőben először 180 fokon percig sütjük, majd 20 percig 120 fokon. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e. Ha a tűre nem ragad a tészta akkor van kész. Lekapcsoljuk a sütőt, és hagyjuk kihűlni.

Sütés közben nem szabad nyitogatni a sütő ajtaját mert összeeshet a piskóta.

Krém:
A gesztenyét összetörjük, elkeverjük a vajjal a cukorral és a rumaromával, majd a habfixálóval kemény habbá vert tejszínnel összeforgatjuk.

Amikor a piskóta teljesen kihűlt elharmadoljuk és megtöltjük. Kívülről vajas krémmel fedjük (vaj+porcukor+rumaroma) erre burkoljuk a fondant, és végül díszítjük.

Díszes mini gesztenyetorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tortába ♥ Gesztenyekrém
Tortába ♥ Gesztenyekrém

A gesztenyemasszát kikeverem a 10 dkg margarinnal, majd 3 tojássárgát gőz fölött a kevergetem a reszelt csokival és a vaníliás cukrokkal amíg homogénné válik. Ezután összekeverem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Epres vulkán dessert
Epres vulkán dessert

A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. A liszthez adjuk a sütőport és a kakaóport, majd a krémhez keverjük. A tojások fehérjét habbá verjük, s óvatosan b...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Emeletes csokoládékrémes torta
Emeletes csokoládékrémes torta

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20 cm-es fém tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Ennyi volt az előkészület. Most jön a lényeg. A vajat és a vaníliát kis lángon megolv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Csokis-mogyorós torta
Csokis-mogyorós torta

A mascarponét 4 evőkanál porcukorral habosra keverjük. A tejszínt 1 evőkanál porcukorral és a habfixálóval felverjük és belekeverjük a mascarponéba. Az étcsokoládét sajtreszelőn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk