A tésztához
35 dkg búzaliszt (BL55)
20 dkg margarin
4 evőkanál kristálycukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
12 g sütőpor
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4 evőkanál tejföl (20%-os)
0.5 db citrom reszelt héja
A tészta szóráshoz
1 marék zsemlemorzsa
A töltelékhez
2 kg alma
4 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál fahéj (őrölt)
0.5 db citrom leve
1
Először az almát megpucoljuk, lereszeljük majd kb. 15 perc alatt puhára pároljuk Ízlés szerint cukrozzuk és belekeverjük a fahéjat.
2
A margarint a lisztben elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrok. Két cipóba osztom, az egyiket nagyobbra hagyom egy kicsivel ez lesz a süti alja.
3
Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit kivajazok, morzsával körbeszórok. A sütőt 200 C-ra előmelegítem.
4
A nagyobb cipót lisztezett deszkán tepsi nagyságúra kinyújtom, majd a tepsibe egyengetem.
5
Vékonyan megszórom zsemlemorzsával és egyenletesen eloszlatom rajta az almatölteléket, majd a tészta másik felével beborítom. Széleit lenyomkodom, villával megszurkálom. Végül felvert tojássárgájával megkenem.
6
Előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük az almás lepényt, amíg szép piros lesz a teteje.
A gombóc hozzávalóit összeturmixoljuk (nagyon picit lágyabb állagot kell kapjunk, mint amikor vízben főzzük ki a gombócokat), majd egy jénaiban rétegezzük: darált paleo keksz + túr...
Elkészítési idő:Tojást-Nutellát összekeverni, hozzá a lisztet. Előmelegített sütő - sütőpapírra golyócskák - villával lenyomkodni (kicsit majd szétterül). Kb. 7 percig sütni.
Elkészítési idő: 20-25 percElkészítés: 1. Egy nappal a torta töltése előtt 26 cm átmérőjű kapcsos formában kakaós tortalapot sütünk, majd 3 lapra vágjuk. 2. Az alsó lapot fémlapra helyezzük, és megkenjü...
Elkészítési idő: