Tészta
50 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1,5 dl tej
2 tojás sárgája
1 tk sütőpor
csipet só
vanília
reszelt citromhéj Töltelék
2 tojás fehérje
20 dkg darált mandula/dió
13 dkg cukor
vanília
reszelt citromhéj
Keverjük a vajat krémesre a cukrokkal, adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a citromhéjat, sót, a tejet.
A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, és gyúrjuk össze a tésztát. Tegyük min. 1 órára a hKeverjük össze a hozzávalókat. (Ha hígnak érezzük, sűríthetjük zsemlemorzsával, ha túl sűrű hígíthatjuk egy kis tejjel.)
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát vékonyra és szúrjunk ki belőle 7 cm-es köröket
A közepére tegyünk 0,5-1 tk tölteléket, a képen látható módon formázzuk meg.
Tegyük őket sütőlapra és előmelegített 160 °C hőmérsékletű sütőben süssük készre (kb. 20 perc).
1,5 dl tejet sárga ételfestékkel színezzünk meg, és a kihűlt sütiket kenjük meg vele, forgassuk kristálycukorba.
(A látvány még élethűbb ha a citromocskák végeit, zöldre színezett tejjel kenjük meg.)
űtőszekrénybe.
1. a tojást a cukorral elkeverjük 2 hozzáöntjük a többi hozzávalót és csomómentesre elkeverjük 3. kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük (3. lehet úgy is, hogy a tésztát elfelezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 35x26 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd félretesszük. 2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor f...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a zsírral, sütőporral elmorzsoljuk, majd hozzáadva a tojásokat, vaníliát, kristálycukrot, kis doboz tejfölt összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk. Egy nagy tepsi hát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű