A tésztához
38 dkg vaj
6 db tojás
42 dkg kristálycukor
42 dkg búzaliszt, 1/3 része rétesliszt
1 sötőpor
1 db citrom (héja, és leve)
1 csipet só
A tetejére
15 dkg dió (durvára tört)
2 csapott evőkanál kristálycukor
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem.
Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverem. Egyenként hozzáadom a tojások sárgáját majd a citrom haját és levét.
Ebbe a masszába keverem a fehérjékből készített habot és a lisztet. Kis adagokba és óvatos mozdulatokkal keverem el, nehogy összetörjem a habot.
A tésztát egy nagyobb tepsibe simítom és a cukorral elkevert diót rászórom.
200 C fokos sütőben aranybarnára sütöm. Ha kihűlt, pohárral kifli formákat szaggatok belőle, és el is készültek a Kossuth kiflik.
http://aprosef.hu/kossuth_kifli
Egy sütőtökhöz kb négy evőkanál kókuszlisztet keverek. A sütőtököt ugye sütőben sütöm. Lehet hozzá tenni fahéjat. Golyókat formázok és kókuszreszelékbe forgatom. Eddig édesburgonyá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzirup A cukrot, a vízzel 5 percig melegítjük, épp csak annyira, hogy a cukor elolvadjon. A citromlevet hozzáadva 1-2 percig tovább melegítjük. Félretesszük. Sütemény A hozzáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, cukrot vaníliát összekeverjük.Belekeverjük az olvasztott vajat 1,5 dl tejet, lisztet sütőport és simára keverjük.Diót meggyet teszünk bele és megsütjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítése: Előkészítünk egy 20x36 cm magas peremű tepsit. Langyos tejben feloldjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sütőporral,porcukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű