A tésztához
38 dkg vaj
6 db tojás
42 dkg kristálycukor
42 dkg búzaliszt, 1/3 része rétesliszt
1 sötőpor
1 db citrom (héja, és leve)
1 csipet só
A tetejére
15 dkg dió (durvára tört)
2 csapott evőkanál kristálycukor
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem.
Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverem. Egyenként hozzáadom a tojások sárgáját majd a citrom haját és levét.
Ebbe a masszába keverem a fehérjékből készített habot és a lisztet. Kis adagokba és óvatos mozdulatokkal keverem el, nehogy összetörjem a habot.
A tésztát egy nagyobb tepsibe simítom és a cukorral elkevert diót rászórom.
200 C fokos sütőben aranybarnára sütöm. Ha kihűlt, pohárral kifli formákat szaggatok belőle, és el is készültek a Kossuth kiflik.
Egy nagyméretű tepsit (30*38 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel. A sütőt előmelegítjük. A lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük a sóval, sütőporral....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze, a meggyszemek kivételével. A jól összedolgozott tésztából diónyi golyókat formálunk, úgy hogy minden golyóba beledugunk egy fél meggyet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet kimagozzuk, meglocsoljuk rummal és rászórjuk a 2 ek porcukrot, majd állni hagyjuk. A lisztet, a túrót, a tojások sárgáját, a porcukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokosra. Vizes piskótát sütünk. Először szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a vízzel és a porcukorral habosra verjük. Kanalanként hozzáadjuk a kristál...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes