A tésztához
38 dkg vaj
6 db tojás
42 dkg kristálycukor
42 dkg búzaliszt, 1/3 része rétesliszt
1 sötőpor
1 db citrom (héja, és leve)
1 csipet só
A tetejére
15 dkg dió (durvára tört)
2 csapott evőkanál kristálycukor
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem.
Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverem. Egyenként hozzáadom a tojások sárgáját majd a citrom haját és levét.
Ebbe a masszába keverem a fehérjékből készített habot és a lisztet. Kis adagokba és óvatos mozdulatokkal keverem el, nehogy összetörjem a habot.
A tésztát egy nagyobb tepsibe simítom és a cukorral elkevert diót rászórom.
200 C fokos sütőben aranybarnára sütöm. Ha kihűlt, pohárral kifli formákat szaggatok belőle, és el is készültek a Kossuth kiflik.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat, a mézet, a cukrot, a kakaót és a tojásokat melegítsük össze vízgőz fölött, mikor a cukor elolvadt, akkor lesz jó. Hagyjuk kihűlni, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMérjük ki a tészta hozzávalóit. Egy tálban dolgozzuk össze a hozzávalókat a tejföl kivételével. A tejfölt kanalanként tegyük hozzá, mert lehet, kevesebb, lehet, több kell bele,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütés előtti este állítjuk össze a tésztát. A rámát a mézzel összemelegítjük. A tojásokat, porcukorral, mézes fűszerkeverékkel, tejföllel habosra keverjük, összedolgozzuk a mézes a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a cukrot egy tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást. A kakaóport, a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport is belekeverjük, majd felöntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű