2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium benzoát
1 kávéskanál borkén (víz nem kell hozzá)
A felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk majd vödörbe töltjük.
Nem romlik meg!
■ A befőttesüvegeket forró vízben sterilizáljuk. ■ A céklát meghámozzuk, felkarikázzuk és annyi vízben, amennyi ellepi, kb. 30 perc alatt puhára főzzük. ■ 1,5 liter vízben keverj...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűDe aki nem szereti a répát, zöldséget benne akkor tehet bele káposztát, vagy paprikát helyette. Bors, mustármag, koriander, babérlevél, 6 dl 10% ecet, 10 dkg só, 30 dkg cukor, 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát megmossuk, vékonyra gyaluljuk, forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük, 2-3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, tésztaszűrőre szedjük, és lecsöpögtetjük. A céklát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden zöldséget alaposan megtisztítunk. A káposztát vékonyra csíkozzuk, az uborkát és a répát uborkagyalunk vékony karikára gyaluljuk, a hagymát fél karikára vágjuk. Egy tálba...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű