2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium benzoát
1 kávéskanál borkén (víz nem kell hozzá)
A felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk majd vödörbe töltjük.
Nem romlik meg!
Előkészítünk kb. 10 db 700 ml-es befőttes üveget. Alaposan kimossuk, és szárazra töröljük őket. Az uborkákat megmossuk és megtisztítjuk a száruktól. Ezután megtöltjük az üvegeket a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát alaposan megmosom, kicsumázom ki, szeleteketvágok. Az elkészített lében kisebb adagokban főzöm ki, egyszerre annyit, hogy a lé ellepje. Pár percig forralom a szeletelt p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávaló zöldségeket előkészítem. Összekeverem a cukrot, sót, almaecetet, majd a salátára öntöm. 1 napig állni hagyom, mialatt többször átkeverem. Ezután üvegekbe szedem, j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket legyaluljuk,a többi hozzávalót hozzáadjuk,jól összekeverjük,és 1 napot állni hagyjuk.Közben néha megkeverjük.Üvegekbe töltjük jó szorosan,és felöntjük a levével,majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű