5 kg gyalult uborka,
8 dl cukor,
2,5 dl 20%-os ecet,
1 evőkanál mustármag,
1 dl só,
1 kávéskanál nátrium benzoát,
1 kávéskanál borkén,
fél evőkanál szemesbors.
5 kg ubi legyalulva, rászórok 8 dl cukrot, 2,5 dl 20 százalékos ecetet, 1 evőkanál mustármagot, 1 dl sót, 1 kávéskanál nátrium benzoátot, 1 kávéskanál borkén port, 1 fél evőkanál egész borsot, jól összekavarom és pár órát áll, amig levet enged. Közben néha megkavarni es mehet az üvegekbe. 7 üveggel lesz ebből a mennyiségből. A lé, amit kienged pár óra alatt bőven elég ahhoz, hogy az üvegben ellepje. Tetszés szerint lehet ízesíteni kaporral is.
Az uborkákat alaposan tisztítsuk meg, és szeleteljük vékonyra. Keverjük össze a kockára vágott lila hagymával, a paprikával, és az apróra vágott kaporral és a sóval. Egy lábasban f...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hámozatlan krumplit enyhén sós vízbe tegyük fel főzni (olyan krumplit válaszunk, ami nem fő szét). Kb. 30 perc alatt elkészül, utána csorgassunk rá hideg vizet pár percig, hogy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVegyes „dobálós” savanyúság elkészítése: Az első lépés, hogy a felhasználni kívánt üvegeket alaposan mossuk ki mosogatószerrel, majd többször öblítsük át hideg vízzel. Fordítsuk ő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Spala castravetii si morcovului. 2 Tine castravetii in apa vreo 4-5 ore. 3. Pe fundul unui borcan sterilizat pune cateii de usturoi, ceapa taiata in 4, morcovul feliat rondele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű