Hozzávalók a linzer tésztához:
28 dkg liszt
20 dkg Rama margarin
8 dkg porcukor
4db tojássárgája
1 csg. vaníliás cukor
A töltelékhez:
rumos meggy szemek-lekvár
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1/4 citrom leve
20 dkg darált dió
Továbbá:
28 db kosárka tésztasütő
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze.
A tojásfehérjéket a cukorral,citrom levével verjük kemény habbá.
Majd keverjük bele a darált diót.
A tésztasütő formákat béleljük ki vékonyan a linzer tésztával,tegyünk az aljába 1 szem meggyet vagy 1 csepp lekvárt,de mind kettő mehet bele.
A diós habból kis halmokat teszünk rá és világosra sütjük.
20 perc 180 fokon, közben sütés próba
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet daráld le, vagy törd meg jól, és keverd hozzá az olvasztott vajat. Ha nem túl édes, kevés cukrot is szórhatsz hozzá. Alaposan dolgozd össze, majd nyomkodd egy sütőpapírra...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A kosárka hozzávalóit összedolgozzuk, majd formákba nyomkodjuk, és előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt 170-180°C-on világosra sütjük. 2. Félretesszük, hogy kihűljön....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszedolgozzuk az anyagokat. Golyókat formázunk, tepsire rakjuk, villával megnyomjuk és 200 fokon pár perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű