40 dkg só
2 kg cukor
1 l 20 % ecet
13 mokkás kanál borkén
1 cs nátriubenzonát
1 cs. koriander
1 cs fekete bors (szemes)
1 cs babérlevél
1 cs. mustármag
1 nagy csokor kapor
Először elkészítem a vödörbe a vízet hozzávaló füszerekkel, a cukorral, és már dobálhatom bele az uborkát.
Eddig mindig üvegbe raktam el ami sok munkával járt.Most csak annyi a dolgom leszedem ,megmosom alaposan, és bedobom a vödörbe, és mindennap egyszer megkavarom Ezt addig csinálom míg a vödör megtelik,kavarni már nem kell, bár mikor lehet kivenni belőle nem romlik el,és nagyon finom csemegés, ropogós benne az uborka!
Mivel 15 l vödöbe tettem a levet így a hozzávalókat megfeleztem mindenből fél adagot tettem nem meleg ( HIDEG VÍZ KELL HOZZÁ )
7.l víz, 20 dkg só, 1 kg cukor, fél liter 20 % ecet ,7 mokkás kanál borkén ,fél cs.nátriubenzonát,( ami 7,5 g ) fél . cs.mustármag, fél cs. koriander, fél cs.fekete bors, 1 cs babérlevél 1 nagy csokor kapor
Összemelegítem a levet hogy elolvadjon a cukor és a só majd az üvegekbe levő paprikát leöntöm vele. A 3 decis üvegekre rakok 1 tk olajat,,,a 7 decis üvegekre 1 ek olajat. Lezárom...
Elkészítési idő:Káposztát gyalulni, céklát reszelni, hagymát vékony karikákra vágni, mindent összekeverni, hagyni állni 1 napot közben többször átkeverni, majd üvegekbe tölteni .
Elkészítési idő:az uborkákat jól megmossuk, másnapig sós vízben áztatjuk másnap lemossuk róla a sós vizet, lecsepegtetjük jól a vizet róluk feltöltő levet készítünk a fenti adagolás szerint: víz...
Elkészítési idő: