1 Ráma margarin,
1 kis doboz tejföl,
40 dkg liszt
csipet só
A tésztát összeállítjuk a fenti alapanyagokból, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval “köröket” gyártunk, majd sütésálló lekvárt vagy mák, dió stb..tölteléket teszünk a közepére. Ráhajtjuk az egyik felét a másikra és az oldalát lenyomkodjuk. Zsírozott tepsiben rövid ideig sütjük. A kifliket nem kell lekenni semmivel és akkor kész, ha nagyobbak és “csörgősek” lettek .
A teteje nem lesz barna és még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk.
A túrót és a tejszínt botmixerrel jól kikeverjük, 5 evőkanál cukorral, citromlével, mazsolával ízesítjük. A zselatint 1 dl vízben felforralva feloldjuk, amikor langyosra hűlt, a tú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba öntjük a vizet, ebben megolvasztjuk a zsírt, hozzátesszük a cukrot és a sót. Ha elolvadt a zsír, hozzáöntjük a lisztet, és elkeverjük, lehúzzuk a lángról. Egy keverőtá...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA lisztet és ha kell, a porcukrot is átszitáljuk, majd mindkettőt alaposan összekeverjük a szódabikarbónával és a fűszerekkel (fűszerkeverékkel). A tojást, margarint és mézet jól...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet felhevítjük. A tojásokat szétválasszuk. Fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként kiadagoljuk a mikrosütő tányérjára, 1 perc alatt megfő a hab. Sárgáját a cukorral és az ét...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű