40 dkg babapiskóta
25 dkg meggybefőtt
15 dkg cukor
5 dkg liszt
10 dkg darált dió
10 dkg cukrozatlan kakaópor
1,1 liter tej
tejszínhab
rumaroma
Egy alkalmas tálkába tördelj babapiskótát nagyjából
egységes méretű darabokban, majd a meggybefőtt
levéből pár kanálnyival locsold meg őket, majd
szedd rájuk a meggyet. Szórd meg a darált dióval is,
aztán fogj neki a krém elkészítésének.
Egy liternyi tejet forralj fel, add hozzá pár csepp rumaromát,
esetleg egy tasaknyi vaníliás cukrot is, majd keverd simára a
cukorral és csomómentesre a liszttel.
A maradék hideg tejben keverd ki a kakaót, majd add a meleg
tejes keverékhez. Öntsd rá az egészet a babapiskóta-halomra,
tedd a hűtőbe, és ha már jól lehűlt, fogyaszd egészséggel,
na meg jó sok tejszínhabbal!
Isteni sütemények a kánikulához
A tojást a cukorral robotgéppel felverjük jó alaposan. Azután hozzáadjuk a lisztet és jól összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe halmocskákba rakjuk egy kiskanáll...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, és a margarint. Jól összegyúrjuk. 2 részre osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingokat megfőzzük, majd lehűtjük. A Rama margarint habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű