0,5 kg eper
250 g túró
1 nagy pohár tejföl
3 dl habtejszín
nagy csipet só
1 cs vaníliás cukor
5-6 ek cukor (ízlés szerint)
fél citrom reszelt héja és leve
12-15 babapiskóta ízlés szerint
Az epret megmossuk, megtisztítjuk.
A túrót összetörjük, és a tejföllel együtt egy tálba öntjük, összekeverjük. Ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, citromlével, a reszelt citromhéjjal és sóval (nagyon fontos: egy picivel többet kell bele tenni, mint az ember gondolná egy édességnél - csak így lesz íze a túrónak).
A tejszínt felverjük, és beleforgatjuk a túrós-tejfölös keverékbe.
Egy közepes méretű tál alját kirakjuk babapiskótával, rárétegezzük a túrós krém felét, majd félbevágott epreket is rakunk rá.
Erre jön még egy réteg babapiskóta, a maradék túrós krém, és végül félbevágott eprekkel díszítjük.
Néhány órát a hűtőben áll, ezalatt a babapiskóta beszívja a túróból a felesleges nedvességet, megpuhul, a krém viszont vághatóvá válik (amennyibe megéli azt a néhány órát).
Megsütjük a leveles tésztát és kettévágjuk. Első kisült leveles tészta lapra kenjük a meggybefőtt levébe megfőzött grízt én tettem bele picike rumaromát. Kb 4 dl meggylé és 5-6...
Elkészítési idő: 1 óraElőkészítés A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. ♥ A töltelékhez az almát meghámozzuk, és apróra kockákra vágjuk. A margarint egy főzőedényben felo...
Elkészítési idő:A kristálycukrot megpirítjuk, majd a vízzel felengedjük és hagyjuk kihűlni. A porcukrot a tojássárgákkal és a margarinnal habosra keverjük. Összekeverjük a száraz hozzávalókat:...
Elkészítési idő: