Tésztához:
• 9 tojás
• 18 dkg porcukor
• 18 dkg liszt
• 6 g sütőpor
Krémhez:
• 2 cs tejszínízű pudingpor
• 3 dl tej
• 3 dl gyümölcslé
• 40 dkg gyümölcs (én fagyasztott ribizlit és málnát tettem bele kiolvasztva)
• 20 dkg kristálycukor
• 30 dkg vaj
• 15 dkg étcsokoládé
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 40*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A massza 1/3-át a tepsire simítjuk, majd előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük, majd jöhet a második és harmadik lap is. Amikor a lapok kihűltek függőlegesen kettőbe vágjuk őket, tehát lesz hat lapunk.
• A pudingporokat a cukorral, tejjel, gyümölcslével simára keverjük és sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt akkor alaposan kihabosítjuk a vajjal és a botmixerrel pépesített gyümölccsel. A csokit gőz felett felolvasztjuk.
• Veszünk egy lapot, megkenjük a krém 1/6-ával és meglocsoljuk olvasztott csokival. Rátesszük a következő lapot, megkenjük krémmel és csokival locsoljuk. Ezt elvégezzük az összes lappal.
• Néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
• Jó étvágyat ehhez a finom süteményhez
Meggykrém: - A meggyszemeket négybe vágjuk feltesszük a tűzre, sózzuk, cukrozzuk, belecsavarjuk a citrom levét és a kiengedett levében elkevert pudingporral besűrítjük. Vaníliá...
Elkészítési idő: kb.1 óra Nehézség: KözepesA kekszet összetörjük és a vajjal, cukorral és baracklével együtt robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt, hozzáadjuk a mazsolát is és tortaformába tesszük. Jól meg kell nyomko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűx
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojáshoz szép sorban hozzáadom a folyékony alapanyagokat, közben folyamatosan keverem. Majd az egészet a száraz alapanyagokhoz öntöm, és kanállal egyöntetű masszává keverem. A to...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes