Tésztához:
• 9 tojás
• 18 dkg porcukor
• 18 dkg liszt
• 6 g sütőpor
Krémhez:
• 2 cs tejszínízű pudingpor
• 3 dl tej
• 3 dl gyümölcslé
• 40 dkg gyümölcs (én fagyasztott ribizlit és málnát tettem bele kiolvasztva)
• 20 dkg kristálycukor
• 30 dkg vaj
• 15 dkg étcsokoládé
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 40*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A massza 1/3-át a tepsire simítjuk, majd előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük, majd jöhet a második és harmadik lap is. Amikor a lapok kihűltek függőlegesen kettőbe vágjuk őket, tehát lesz hat lapunk.
• A pudingporokat a cukorral, tejjel, gyümölcslével simára keverjük és sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt akkor alaposan kihabosítjuk a vajjal és a botmixerrel pépesített gyümölccsel. A csokit gőz felett felolvasztjuk.
• Veszünk egy lapot, megkenjük a krém 1/6-ával és meglocsoljuk olvasztott csokival. Rátesszük a következő lapot, megkenjük krémmel és csokival locsoljuk. Ezt elvégezzük az összes lappal.
• Néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
• Jó étvágyat ehhez a finom süteményhez
A tésztához szitáljuk össze a lisztet a sóval. Tegyük hozzá a kockára vágott vajat és hideg kézzel gyorsan dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a tojássárgájákat, a tejfölt és a cukrot. G...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 tojássárgáját 15dkg cukorral alaposan kikeverjük. Lassan 5 kanál vizet is hozzáadunk .15 dkg lisztet a tojások habjával (amiben 1 kanál víz van) váltakozva adjuk hozzá.Kisütjük m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKibéleljük sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egymá...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA sütőport és a kakaóport keverjük össze a kétféle liszttel. A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a tojássárgáját, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes