6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 evőkanál olaj
1 fél kiskanálnyi sütőpor
A belocsoláshoz:
0,5 dl víz
2 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
3 dl tej
20 dkg fehér csokoládé
15 dkg kókuszreszelék
7 evőkanál tejszínhab
A tetejére:
10 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál porcukor
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük 180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát átlocsoljuk vele. A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot és megkenjük vele a tésztát. A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral és a tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük egy fél órára, ezt követően már szeletelhető.
23x24 tepsi.
Elkészítési idő: 15.perc Nehézség: KönnyűA margarint keverjük habosra a porcukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját. A tojások fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá, majd apránként keverjük ho...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tésztához a lisztet összekeverem a sütőporral, a sóval és a cukorral, majd elmorzsolom benne a margarint. A tojást hozzáadom és összegyúrom. Elég nehezen áll össze, ha nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeldarabolunk 150 g csokit, közben felmelegítünk 400 ml tejszínt, és beletesszük a csokidarabokat, és addig kevergetjük, amíg teljesen szét nem olvadnak. Hagyjuk kihűlni, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű