A piskótához:
6 db tojás
6 ek cukor (kristály)
5 evőkanál finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 kk szódabikarbóna
A krémhez
25 dkg gesztenyemassza
3 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
5 dkg cukor
3 dl habtejszín
1 ek zselatin
4 ek víz
50 dkg meggy
2 dl habtejszín (a tetejére)vagy Hulala
6 tojásból kakaós piskótát sütünk. A pudingot a cukorral sűrűre főzzük, hűtjük, de közben géppel megkeverjük, hogy ne bőrősödjön.
Felverjük a tejszínt.
A gesztenyét hozzákeverjük a kihűlt, főzött krémhez, jól átkeverjük. A tejszínt is hozzáadjuk, végül a zselatint hozzáadjuk kb 4 ek forró vízhez, feloldjuk, és azt is a krémhez adjuk.
A kihűlt piskótára kenjük a krémet, megszórjuk meggyel és 2 dl tejszínt felverünk, azzal bevonjuk.
Egész meggyel díszíthetjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
15 dkg vajat, 15 dkg porcukorral, 15 dkg őrölt mandulát, 7 dkg réteslisztet, 4 tojás felvert fehérjét habosra keverjük, zsírozott tepsiben 10 percig sütjük. 15 dkg porcukrot + a 4...
Elkészítési idő: 1 óra◾️A tészta alapanyagait alaposan összedolgozzuk, majd kettéosztjuk, és sütőpapíros tepsiben megsütjük mindkét lapot 180°-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt. ◾️A krémhez a c...
Elkészítési idő: 60 percA tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. A cukrot, a kakaóport és az őrölt mandulát összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a habhoz. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 15...
Elkészítési idő: