A piskótához:
6 db tojás
6 ek cukor (kristály)
5 evőkanál finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 kk szódabikarbóna
A krémhez
25 dkg gesztenyemassza
3 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
5 dkg cukor
3 dl habtejszín
1 ek zselatin
4 ek víz
50 dkg meggy
2 dl habtejszín (a tetejére)vagy Hulala
6 tojásból kakaós piskótát sütünk. A pudingot a cukorral sűrűre főzzük, hűtjük, de közben géppel megkeverjük, hogy ne bőrősödjön.
Felverjük a tejszínt.
A gesztenyét hozzákeverjük a kihűlt, főzött krémhez, jól átkeverjük. A tejszínt is hozzáadjuk, végül a zselatint hozzáadjuk kb 4 ek forró vízhez, feloldjuk, és azt is a krémhez adjuk.
A kihűlt piskótára kenjük a krémet, megszórjuk meggyel és 2 dl tejszínt felverünk, azzal bevonjuk.
Egész meggyel díszíthetjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
Elkészítés A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a cukorral elkevert keményítőt, végül az ecetet. Kivajazott tepsibe vékonyan elterítjük a masszát és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A muffin formákat kibéleljük papírral. 2. A tészta hozzávalóit összekeverjük, a papírkapszlikba kanalazzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. 3. A vaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztalap készítés: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket. 24 × 39-cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, öntsük bele...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesElőször megsütjük a piskótát. A sütőt előmelegítjük 200 fokosra. A tojásokat egy mély tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és gépi habverővel jó 5 perc alatt nagyon felhabosítjuk. Ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű