Családireceptkönyv.hu

Csokoládéhabos mámor, liszt nélküli sütemény,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a laphoz:

6 evőkanál őrölt mandula
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 tojásfehérje
csipetnyi só

A fehér habhoz:

1,5 dl habtejszín
1 dl felvert tejszínhab
20 dkg fehér csokoládé
1 átlátszó zselatinlap

A csokoládéhabhoz:

1,5 dl habtejszín
20 dkg étcsokoládé
1 zselatinlap
1 dl felvert tejszínhab

A mogyorós csokoládés habhoz:

1,5 dl habtejszín
10 dkg jó minőségű csokoládé
1 evőkanál mogyoróvaj
1 dl felvert tejszínhab
1 zselatinlap

A tetejére:

5 dkg reszelt csokoládé

Elkészítés:


A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. A cukrot, a kakaóport és az őrölt mandulát összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a habhoz. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 15 percen keresztül sütjük 180 fokon. Közben elkészítjük a habokat. A zselatint feloldjuk egy kevés vízben az előírás szerint. A nem felvert habot felmelegítjük, belekeverjük a lereszelt fehér csokoládét, majd hozzáadjuk a zselatint is. Nem kell főzni. Mikor kihűl a krém, hozzáadjuk a felvert habot is és hűtőbe tesszük, hogy álljon össze. A másik két krémet is így készítjük el. A különbség csupán annyi, hogy a mogyorós esetében a mogyorókrémet is hozzákeverjük a langyos tejszínhez. A megsült tésztára halmozzuk először az egyik krémet, majd a többit szépen sorban, a zselatintól szilárdabbak lesznek, így könnyebb velük dolgozni. A tetejét megszórjuk a csokoládéreszelékkel, ezt követően legalább 3 órára hűtőbe tesszük és vizes késsel szeleteljük.

Csokoládéhabos mámor, liszt nélküli sütemény,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszkrémes csokis süti
Kókuszkrémes csokis süti

Egy nagyobb lábasba teszem a vajat, a cukrot, a tojásokat és 10 dkg tördelt étcsokit, gyenge tűzön folyamatos keverés közben összeolvasztom őket. Amikor egynemű, sűrű masszát kapok...

Elkészítési idő: 60perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
265.Pudingos-tejfölös szelet
265.Pudingos-tejfölös szelet

A liszthez adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát, és a kakaót. Ezután...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
tejszinhabos pufi süti
tejszinhabos pufi süti

Kivesszük a tésztát a mélyhűtőből. Begyújtjuk a sütőt 200 C fokra. Ha a tészta kiengedett, laponként 8 részre osztjuk, vagyis 16 kis téglalapot kapunk. (Pizzavágóval a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emőke
Bólyi túrós lepény
Bólyi túrós lepény

A sütőt előmelegítjük. A lisztet, a porcukrot és a sütőport egy tálban fakanállal-kézzel összekeverjük, összerázzuk. Normál tepsi aljába 5 dkg margarint elkenünk, darabolunk, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk