menu

Családireceptkönyv.hu

Csokoládéhabos mámor, liszt nélküli sütemény,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a laphoz:

6 evőkanál őrölt mandula
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 tojásfehérje
csipetnyi só

A fehér habhoz:

1,5 dl habtejszín
1 dl felvert tejszínhab
20 dkg fehér csokoládé
1 átlátszó zselatinlap

A csokoládéhabhoz:

1,5 dl habtejszín
20 dkg étcsokoládé
1 zselatinlap
1 dl felvert tejszínhab

A mogyorós csokoládés habhoz:

1,5 dl habtejszín
10 dkg jó minőségű csokoládé
1 evőkanál mogyoróvaj
1 dl felvert tejszínhab
1 zselatinlap

A tetejére:

5 dkg reszelt csokoládé

Elkészítés:


A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. A cukrot, a kakaóport és az őrölt mandulát összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a habhoz. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 15 percen keresztül sütjük 180 fokon. Közben elkészítjük a habokat. A zselatint feloldjuk egy kevés vízben az előírás szerint. A nem felvert habot felmelegítjük, belekeverjük a lereszelt fehér csokoládét, majd hozzáadjuk a zselatint is. Nem kell főzni. Mikor kihűl a krém, hozzáadjuk a felvert habot is és hűtőbe tesszük, hogy álljon össze. A másik két krémet is így készítjük el. A különbség csupán annyi, hogy a mogyorós esetében a mogyorókrémet is hozzákeverjük a langyos tejszínhez. A megsült tésztára halmozzuk először az egyik krémet, majd a többit szépen sorban, a zselatintól szilárdabbak lesznek, így könnyebb velük dolgozni. A tetejét megszórjuk a csokoládéreszelékkel, ezt követően legalább 3 órára hűtőbe tesszük és vizes késsel szeleteljük.

Csokoládéhabos mámor, liszt nélküli sütemény,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Valéria
Narancsos mézes krémes recept
Narancsos mézes krémes recept

A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk. 4 rész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csokoládés muffin
Csokoládés muffin

A cukrot a tojásokkal és a vajjal keverd habosra. A lisztbe szórd bele a sütőport és a kakaóport. Vegyítsd a kettőt, majd az egészet keverd simára. A legjobb, ha kézi habverővel do...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó golyó
Zserbó golyó

Az összetevőket összedolgozzuk, golyókat formálunk belőle. Hűtőbe tesszük. Ha kihűlt és van kedvünk olvasztott csokoládéba hempergethetjük és ismét hűtjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia diós krémes
Francia diós krémes

Mézes lap: A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük, és egymás után 2 lapot sütünk egy 30*38 cm-es tepsi hátulj...

Elkészítési idő: 60-120 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk