60 deka liszt,
25 deka zsír,
10 deka cukor,
1 tojás,
2 sütőpor,
kevés tej,
Krém
fél liter tej,
1 dkg kakaó,
1 tojássárgája,
4 dkg liszt,
20 dkg cukor,
5 dkg vaj,
60 dkg lisztből, 25 dkg zsírból, 10 dkg cukorból, 1 tojásból, 2 sütőporból kevés tejjel tésztát készítünk. 6 részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján hirtelen világosra sütjük.
Krém: fél liter tejből, 1 dkg kakaóból, 1 tojássárgájából, 4 dkg lisztből, 20 dkg cukorból krémet főzünk, majd 5 dkg vajat keverünk
Még melegen ezzel töltjük meg a lapokat.
A tésztához valókat összegyúrjuk, kidolgozzuk. Egy éjszakát pihentetjük. A töltelékhez az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 C fokra előmelegítem. Két tepsit sütőpapírral kibélelek, hogy sülhessenek folyamatosan. A vajat megolvasztom és elkeverem a joghurttal, tojással, vaníliával és a cukor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a mézet a vajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Egy robotgép táljába öntjük a szódabikarbónával elkevert lisztet, a cukrot, a sót, a tojásokat, a mé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot a szokásos módon főzzük meg a tejjel és a cukorral, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük egy tálba és mixerrel keverjük krémesre a vajjal. Ízesítsük a vaníliás cukorral és a res...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű