A tésztához:
35 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
A töltelékhez:
50 dkg finom túró
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
A megszóráshoz:
porcukor
A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (nálam 120°C) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.
A lisztet elvegyítjük a sóval, a sütőporral és a fűszerekkel. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojással. Hozzáadjuk a meghámozott, finomra reszelt almát, összeforgatjuk a l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa mézet pergelődni tesszük, közben keverjük, hogy le ne égjen. Sötétbarnára pergeljük, mert különben a dáláuzi nem keményedik meg.Külön edénybe a mákot szárazon kissé megpergeljük...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes1. A tejet a liszttel felfőzzük, majd a porcukrot a rummal, a margarinnal meg a dióval összekeverjük. 2. Elvegyítjük a két krémet. 3. A torta tetejére tesszük. 4. Csoki...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az 5 tojásból piskótát sütünk. Ha kihűlt, baracklekvárral vékonyan megkenjük. 2. Erre fektetjük a feketekávéba mártott babapiskótát, a tepsi hosszanti oldalával párhuzamosan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű