Családireceptkönyv.hu

Kavart túrós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

35 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej

A töltelékhez:

50 dkg finom túró
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor

A megszóráshoz:

porcukor

Elkészítés:


A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (nálam 120°C) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Meggyes morzsás pite
Meggyes morzsás pite

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, adunk hozzá egy kiskanál cukrot, aztán megvárjuk, amíg az élesztő felfut. A lisztet egy tálba szitáljuk. Elmorzsoljuk a vajjal, azután ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Szilvás galatta(low HI,gaps)
Szilvás galatta(low HI,gaps)

Össze gyúrni és hűtőben pihentetni 1-2 órát. Kézzel gyúrtam szét a sutopapiron a tetejére szilva és pici cukor. A széleket kicsit vissza hajtottam. 175 fokon kb. 40 perc sütés.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Lávasüti
Lávasüti

◾️A tojásokat válasszuk szét. ◾️A sárgáját az édesítővel habosítsuk picit. ◾️A vajat a csokival olvasszuk fel és adjuk a sárgájához. ◾️A fehérjét a sóval verjük habbá. ◾️Forga...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Krisztina
Diós habos sütemény
Diós habos sütemény

A tészta hozzávalóit összekeverem a 4 db tojás felvert habjával együtt. Előmelegített sütőben megsütjük. Krém: 3 db tojássárgáját, 3 evőkanál lisztet a 2,5 dl tejjel sűrűre főzöm....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk