1kg liszt, (30dkg rétes és 70dkg Bl55), 1,5 cs. sütőpor, 2 csipet só, 30dkg porcukor, 2 vaníliás cukor, 1 citrom héja, 3 tojássárgája, 20dkg ráma, 10dkg vaj, házi tejföllel összeállítottam (kb.2,5dl volt, de lehet több). Hűtőben pihent addig, amíg az almát előkészítettem.
Pontosan nem tudom mennyi almát pucoltam, de levétől kifacsarva 1,5 kg volt. Tettem hozzá cukrot, 2 vaníliás cukrot, 1 citrom héját és 1 cs. mazsolát. A kettévett tésztát egyenként kinyújtottam, az alsó lapot tepsibe tettem, megszórtam háztartási darált keksszel, rákentem az almát, szintén kekszet szórtam rá és befedtem a 2 lappal. Tejföllel lekentem a tetejét, majd villával alaposan megszurkáltam. Előmelegített 180C°-os sütőbe toltam. 1 óra alatt készre sütöttem. Elég vastag...kellett neki ennyi idő.
A legnagyobb (38×38) tepsimben készült 1 kg liszttel és a kifacsart alma tiszta súlya 1,5 kg volt.
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatinport feloldjuk a vízben (alacsony lángon). Hozzáadjuk a glükózt és a glicerint és jól elkeverjük. Levesszük a tűzről és kicsinyenként hozzáadjuk a porcukrot. Folyamatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk, fél órát hideg helyen pihentetjük. 3mm vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk, és 170 °C fokon, 5-7 percig sütjük. Ne legyen piros a tészta, mert akkor száraz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukorból, a vaníliás cukorból és a vízből szirupot főzünk, belekeverjük a vajat és a tüzet elzárjuk. Langyosra hűtjük. A tejport a kókuszreszelékkel összekeverjük és a szirupot r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű