1kg liszt, (30dkg rétes és 70dkg Bl55), 1,5 cs. sütőpor, 2 csipet só, 30dkg porcukor, 2 vaníliás cukor, 1 citrom héja, 3 tojássárgája, 20dkg ráma, 10dkg vaj, házi tejföllel összeállítottam (kb.2,5dl volt, de lehet több). Hűtőben pihent addig, amíg az almát előkészítettem.
Pontosan nem tudom mennyi almát pucoltam, de levétől kifacsarva 1,5 kg volt. Tettem hozzá cukrot, 2 vaníliás cukrot, 1 citrom héját és 1 cs. mazsolát. A kettévett tésztát egyenként kinyújtottam, az alsó lapot tepsibe tettem, megszórtam háztartási darált keksszel, rákentem az almát, szintén kekszet szórtam rá és befedtem a 2 lappal. Tejföllel lekentem a tetejét, majd villával alaposan megszurkáltam. Előmelegített 180C°-os sütőbe toltam. 1 óra alatt készre sütöttem. Elég vastag...kellett neki ennyi idő.
A legnagyobb (38×38) tepsimben készült 1 kg liszttel és a kifacsart alma tiszta súlya 1,5 kg volt.
A tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA poharak aljára 1-2 ek baracklekvárt rétegezünk, majd erre kekszdarát szórunk, végül jöhet rá a puding. A tetejére reszelt étcsokit vagy kakaóbabtöretet szórunk. Tipp: Profi kon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. a vízzel karamellizáljuk a cukrot 2. hozzáadjuk a tejszínt és a vajat 3. ha sűrű egy kivajazott tálcára öntjük és hagyjuk megdermedni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A tojásfehérjét felverjük. 2. Az túrót, a zablisztet, ízlés szerint édesítőt, 6 sárgáját és fél csomag sütőport összekeverünk. 3. Óvatosan összekeverjük ezt a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű