1kg liszt, (30dkg rétes és 70dkg Bl55), 1,5 cs. sütőpor, 2 csipet só, 30dkg porcukor, 2 vaníliás cukor, 1 citrom héja, 3 tojássárgája, 20dkg ráma, 10dkg vaj, házi tejföllel összeállítottam (kb.2,5dl volt, de lehet több). Hűtőben pihent addig, amíg az almát előkészítettem.
Pontosan nem tudom mennyi almát pucoltam, de levétől kifacsarva 1,5 kg volt. Tettem hozzá cukrot, 2 vaníliás cukrot, 1 citrom héját és 1 cs. mazsolát. A kettévett tésztát egyenként kinyújtottam, az alsó lapot tepsibe tettem, megszórtam háztartási darált keksszel, rákentem az almát, szintén kekszet szórtam rá és befedtem a 2 lappal. Tejföllel lekentem a tetejét, majd villával alaposan megszurkáltam. Előmelegített 180C°-os sütőbe toltam. 1 óra alatt készre sütöttem. Elég vastag...kellett neki ennyi idő.
A legnagyobb (38×38) tepsimben készült 1 kg liszttel és a kifacsart alma tiszta súlya 1,5 kg volt.
Egy lábasban forraljunk vizet, tegyünk a lábasra egy fémtálat (olyan nagyot, amiben majd a csokis tésztát össze tudjuk keverni), tegyük bele a darabokra tört csokoládét, felkockázo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kekszeket szépen sorjában egy magas falú tepsire sorakoztatjuk. Az első pohár natúr joghurtba belekeverjük a vaníliás cukrokat és 2 ek cukrot (amíg a cukorkristályok el nem o...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA fehér tésztához a tojás fehérjékből a cukorral kemény habot verünk. Az átszitált lisztet, sütőport és a kókuszreszeléket összekeverjük és óvatosan a habhoz keverjük,végül a citr...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű