35 dkg liszt, 1 egész tojás, 5 dkg porcukor, 20 dkg
margarin, 1 dl tej, 1 dkg élesztõ, csipet sütõpor.
A töltelékhez: 12 dkg darált dió, vagy mák, 12 dkg cukor, 20 dkg
lekvár.
Az élesztõt kevés langyos tejjel és kevés cukorral felfuttatjuk. A
margarint a liszttel elmorzsoljuk és hozzáadjuk a megkelt élesztõt,
cukrot, tojást, sütõport és jól összegyúrjuk.
A táblán három egyenlõ részre osztjuk a tésztát, mindegyik lapot
kinyújtjuk kb. 35x25 cm-es sütõlemez méreteire.
Vigyázzunk, hogy ne érjen a sütõlap széléig a tészta, mert megkel.
Az alsó lapot kenjük meg lekvárral, és hintsük meg a darált dió és a
porcukor keverékének felével.
Helyezzük rá a második lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg
lekvárral, és szórjuk meg diós cukorral.
Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarja.A
tetejét szurkáljuk meg villával.
Meleg helyen egy órát kelesztjük a tésztát, és lassan sütjük.
A meleg tésztát bevonhatjuk csokoládéval is, de anélkül is finom.
A sütit lehet csak diósan, csak mákosan, vagy úgy sütni,
hogy az egyik réteg dió sárgabarack lekvárral, a másik réteg mák
szilvalekvárral legyen töltve.
Elkészítése: A zsírt elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, tejfölt, citrom levet, jól kigyúrjuk, vékonyra 3 mm elnyújtjuk, 4 cm átmérőjű szaggató...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz és nedves alapanyagokat külön edényben elkeverjük, majd összedolgozzuk őket. 5 percre félrerakjuk a tésztát pihenni. Ezután bambuszrostlisztes felületen kb. 0,5 cm vasta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A 6 tojásfehérjét 6 ek cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük fakanállal a 2 ek zsemlemorzsát, 2 ek lisztet, 1 ek étolajat és egy fél csomag sütőport A tésztát egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vízgőz felett olvasszuk meg a vajat/kókuszzsírt és az étcsokit (felforralt víz alatt lekapcsoljuk a gázt, rá egy másik edény, csoki beletördel, v...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű