2,5 dl tejszín
25 dkg cukor
12,5 dkg kakaó
35 dkg vaj
A tejszínt a cukorral felforraljuk (110-120 fokosnak kell lennie , ezt körülbelül 5 perces forralással érjük el ) . Hozzákeverjük a kakaót . Majd amikor sima , bársonyos a krém és még meleg , hozzáadjuk a vaj harmadát . Hagyjuk kihűlni . A maradék vajat keverjük habosra . Adjuk hozzá a csokis keveréket , majd a robotgép legmagasabb fokozatán dolgozzuk össze amíg teljesen egyneművé nem válik .
1/2 kg rétes- és sima liszt felesben 2 egész tojás csipet só és cukor annyi tej amivel ezt simára keverjük (kb. 3dl) majd sima csapvízzel palacsintatészta sűrűségűre hígítom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet morzsoljuk durvára. Szerintem sokkal finomabb az alap, ha maradnak benne nagyobb, ropogós darabok, a vaj úgyis összefogja. A vajat olvasszuk meg és öntsük a morzsára. J...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta készítése:Sárga piskóta: 6 tojást szétválasztunk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukros tojássárgához hozzákeverjük a fél csomag süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Süsd meg a piskótát. 2.A töltelékhez a gesztenyepürét törd össze, a rummal meg a porcukorral keverd simára, majd keverj bele 1 dl tejet. 3.A zselatint áztasd be, majd melegítsd...
Elkészítési idő: 60-90m Nehézség: Közepes