A tésztához
40 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
1 csipet só
20 dkg vaj (vagy margarin)
1 ek méz
1 ek cukrozatlan kakaópor (holland )
1 db tojás
1 kk sütőpor
A krémhez
10 dkg vaj (vagy margarin)
1 ek cukrozatlan kakaópor (holland)
2 ek nutella
8 dkg porcukor
A vajat habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és a mézet, és még pár percig keverjük.
Ezután beledolgozzuk a lisztet, de még nem gyúrjuk össze teljesen, hanem kétfelé vesszük. Egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót, és külön-külön meggyúrjuk a tésztát. Szükség esetén lehet még egy keveset lisztezni, de inkább tegyük hűtőbe, ha kissé puhának éreznénk.
A tésztát kinyújtjuk 3-5 mm vastagságúra, és kb. 4 cm átmérőjű kiszúróval korongokat szaggatunk. Tetejüket tetszőlegesen ki is díszíthetjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük. Ne süssük túl, mert kiszárad!
A krémhez a hozzávalókat habosra keverjük, 15-30 percre hűtőbe tesszük, majd összeragasztjuk a korongokat.
Kb. 55 db lesz belőle, attól függően, hogy milyen vastagra nyújtjuk, és mekkorára szaggatjuk. Másnap még finomabb, ahogy a krém és a keksz összeérik.
A lisztet keverhetjük 3/4 rész finomlisztből és 1/4 rész réteslisztből.
A vizet, étolajat, simára keverem a tojásokkal, és a cukorral. Majd hozzáadom a lisztet, amibe előtte már elkevertem a sütőport,és a darált diót. Az apró darabokra vágott gyümölcsö...
Elkészítési idő:A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...
Elkészítési idő:Hab: 4 tojás fehérje, 20 dkg porcukor gőzön keményre verjük, ha kihűlt a tésztára kenjük
Elkészítési idő: 1,5 óra