menu

Családireceptkönyv.hu

Pilóta keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A tésztához

40 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
1 csipet só
20 dkg vaj (vagy margarin)
1 ek méz
1 ek cukrozatlan kakaópor (holland )
1 db tojás
1 kk sütőpor

A krémhez

10 dkg vaj (vagy margarin)
1 ek cukrozatlan kakaópor (holland)
2 ek nutella
8 dkg porcukor

Elkészítés:




A vajat habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és a mézet, és még pár percig keverjük.
Ezután beledolgozzuk a lisztet, de még nem gyúrjuk össze teljesen, hanem kétfelé vesszük. Egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót, és külön-külön meggyúrjuk a tésztát. Szükség esetén lehet még egy keveset lisztezni, de inkább tegyük hűtőbe, ha kissé puhának éreznénk.
A tésztát kinyújtjuk 3-5 mm vastagságúra, és kb. 4 cm átmérőjű kiszúróval korongokat szaggatunk. Tetejüket tetszőlegesen ki is díszíthetjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük. Ne süssük túl, mert kiszárad!
A krémhez a hozzávalókat habosra keverjük, 15-30 percre hűtőbe tesszük, majd összeragasztjuk a korongokat.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kb. 55 db lesz belőle, attól függően, hogy milyen vastagra nyújtjuk, és mekkorára szaggatjuk. Másnap még finomabb, ahogy a krém és a keksz összeérik.
A lisztet keverhetjük 3/4 rész finomlisztből és 1/4 rész réteslisztből.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diétas kinderszelet
Diétas kinderszelet

A tojásokat ketté szedjük, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját kikeverjük az édesítővel és az olajjal, majd hozzáadjuk a többi összetevőket, kivéve a habot, azt csak ezután keverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Kókuszos darázsfészek
Kókuszos darázsfészek

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a tojások sárgáját. Alaposan összegyúrjuk. Kb. fé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Habos diós kifli Borbás M.
Habos diós kifli Borbás M.

Először a tésztát készítjük el. A lisztet, a puha vajat, a porcukrot, a tojások sárgáit egy tálba tesszük. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsoljuk a tejbe és hozzáönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piskóta
Piskóta

A porcukrot a 6 tojássárgájával habosra mixeljük, majd hozzáadjuk a 6 ek. forró vizet. Ehhez a masszához öntjük a liszt 2/3-ad részét a sütőporral és jól elkeverjük. A fehérjét a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk