A tésztához
40 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
1 csipet só
20 dkg vaj (vagy margarin)
1 ek méz
1 ek cukrozatlan kakaópor (holland )
1 db tojás
1 kk sütőpor
A krémhez
10 dkg vaj (vagy margarin)
1 ek cukrozatlan kakaópor (holland)
2 ek nutella
8 dkg porcukor
A vajat habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és a mézet, és még pár percig keverjük.
Ezután beledolgozzuk a lisztet, de még nem gyúrjuk össze teljesen, hanem kétfelé vesszük. Egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót, és külön-külön meggyúrjuk a tésztát. Szükség esetén lehet még egy keveset lisztezni, de inkább tegyük hűtőbe, ha kissé puhának éreznénk.
A tésztát kinyújtjuk 3-5 mm vastagságúra, és kb. 4 cm átmérőjű kiszúróval korongokat szaggatunk. Tetejüket tetszőlegesen ki is díszíthetjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük. Ne süssük túl, mert kiszárad!
A krémhez a hozzávalókat habosra keverjük, 15-30 percre hűtőbe tesszük, majd összeragasztjuk a korongokat.
Kb. 55 db lesz belőle, attól függően, hogy milyen vastagra nyújtjuk, és mekkorára szaggatjuk. Másnap még finomabb, ahogy a krém és a keksz összeérik.
A lisztet keverhetjük 3/4 rész finomlisztből és 1/4 rész réteslisztből.
◾️A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját az édesítővel és a vanillin cukorral kikeverjük. ◾️A túrót villával összetörjük és keményítővel valamint a tejföllel együtt a sárgájáh...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd közepes, lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk belőle. A krémhez a lisztet a pudingporral és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKenyérsütőgéppel készítettem el a tésztát. A vaj kivételével az összes hozzávalót az üstbe mértem, elindítottam a dagasztás programot. Kb. 10 perc után adtam hozzá az olvasztott va...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször is kimérek mindent, egyik edényben a lisztet a sütőporral (kakaós esetén a kakaó is), másik edényben a cukor tej, olaj, tojássárga, harmadik edény a tojásfehérje csipet sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű