Családireceptkönyv.hu

Pitypang méz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 összmarék virág, (ez a két markunk összetéve), 1 liter víz, fél citrom, 1 kg cukor

Elkészítés:


A virágokat leszedjük, ezzel kezdjük, arra azért figyeljünk, hogy ne út mellől szedjük. Meg lehet mosni van ahol azt írják, én nem tettem, mert hogy van ahol kifejezetten nem ajánlják, mert aki megmossa, lemossa róla a virágport is. Tehát én nem mostam meg meghagytuk a virágport rajtuk. Leszedés után essünk is neki, mert a virágok 1,5-2 óra elteltével becsukódnak. Ezzel nincs gond, ha levágjuk a zöld részt. Ugyanis van ahol azt írja vágjuk le, én készítettem így is, hogy levágtam és úgyis, hogy nem tettem. Az eredmény ugyanaz, nagyon finom és semmi keserű íz. A keserű az a szárában van neki, na nálunk az nem került bele, a virágokat a fej alatt tépkedtük le.
Szóval a virágokat a vízzel egy edénybe tesszük és kis lángon egészen amíg elkezd bugyogni főzzük. Ne forraljuk! Majd levesszük a tűzről és lefedve reggelig pihenni hagyjuk.Az első adagnál így tettem, a másodiknál nem pihentettem hanem azonnal folytattam, az eredmény szemre és ízre ugyanaz lett.
Szóval ha pihent vagy nem a következő a folyamat. A főzetet leszűrjük sűrű szitán, én egy textil pelenkán tettem, és a virágokból is jól kinyomkodjuk a levet. Hozzáadjuk a cukrot, a karikára vágott citromot,és ezt így főzzük.Szépen lassan kis lángon, nem forralva,sürüre főzzük,ha úgy gondoljuk már jó lesz akkor üvegekbe töltjük, és dunsztba (takaróba téve) hagyjuk kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Fanni
Palacsinta
Palacsinta

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvalekvár keverés nélkül
Szilvalekvár keverés nélkül

Egy 8 l edény alját és oldalát sertészsirral bekenjük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk,felezzük és a fazékba egyenletesen elterítjük. Meglocsoljuk az ecettel és rászórjuk a cukro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vörösboros meggylekvár
Vörösboros meggylekvár

Elkészítés A meggyet kimagozzuk, megmossuk, a felét elektromos mixelővel pürésítjük, majd a maradék gyümölccsel vegyítjük. A cukrot - 2 evőkanál kivételével - hozzáadjuk és egy éj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vadringló lekvár
Vadringló lekvár

1. Mossuk meg jól, majd tegyük őket egy lábosba, és kezdjük el felforralni az egész ringlókat. 2. Szép lassú tűzön kb. 15 percig rotyogjon, majd kezdjük kikanalazni belől...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk