Tészta:
10 tojássárgája
30 dkg porcukor
15 evőkanál meleg víz
35 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
Középső rész:
10 tojásfehérje
30 dkg porcukor
10 dkg reszelt csokoládé
10 dkg zselés cukorka
10 dkg darált dió
25 dkg liszt
Krém:
7 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
30 dkg margarin
30 dkg porcukor
Tészta:A 10 tojássárgáját a porcukorral és a 15 evőkanál meleg vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát megfelezzük, és két lapot sütünk belőle 30 × 40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben.Középső rész:A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a reszelt csokit, a zselécukrot, a darált diót, végül 25 dkg lisztet. Ugyanakkora méretű tepsiben megsütjük.Krém:A krémhez a tejet a vaníliás pudingporral felfőzünk. A margarint a porcukorral jól kikeverünk, majd összekeverjük a kihűlt vaníliás krémmel. Megtöltjük a lapokat a krémmel (sima lap, krém, középső rész, krém, sima lap). A sütemény tetejét csokimázzal díszítjük.
1. A piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig). Majd hozzászitáljuk a liszt, kakaópor, sütőpor keverékét, de ezt már a robotgép/mixer alacsonyabb fokozatán k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalalkálit feloldjuk a tejben, a liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nyújtható tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, kinyújtjuk gáztepsi méretűre és vilá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűpudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd felfőzöm sűrűsödésig és langyosra hűtöm. A liszteket, sót és a sütőport összekeverem. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrtam,majd kb 40 percet hagytam kelni . 12 darabra vágtam a megkelt tésztát . A darabokat a két tenyerem között sodortam meg,majd kettős fonást csináltam. Újabb 10...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű