Tészta:
10 tojássárgája
30 dkg porcukor
15 evőkanál meleg víz
35 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
Középső rész:
10 tojásfehérje
30 dkg porcukor
10 dkg reszelt csokoládé
10 dkg zselés cukorka
10 dkg darált dió
25 dkg liszt
Krém:
7 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
30 dkg margarin
30 dkg porcukor
Tészta:A 10 tojássárgáját a porcukorral és a 15 evőkanál meleg vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát megfelezzük, és két lapot sütünk belőle 30 × 40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben.Középső rész:A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a reszelt csokit, a zselécukrot, a darált diót, végül 25 dkg lisztet. Ugyanakkora méretű tepsiben megsütjük.Krém:A krémhez a tejet a vaníliás pudingporral felfőzünk. A margarint a porcukorral jól kikeverünk, majd összekeverjük a kihűlt vaníliás krémmel. Megtöltjük a lapokat a krémmel (sima lap, krém, középső rész, krém, sima lap). A sütemény tetejét csokimázzal díszítjük.
A hideg - akár jeges - habtejszínt verd kemény habbá, majd várd meg, amíg szobahőmérsékletűre melegszik. A csokoládét a vaj társaságában, vízgőz felett olvaszd fel, és keverd be...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. 2. A kekszet ledaráljuk, vagy aprítógépben morzsásra aprítjuk, és összedolgozzuk a vajjal. A piteformába nyomkodjuk egyenletesen, úgy, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a vajjal jól kikevert porcukrot Ha összeállt a tészta kétfelé...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 190 fokra. A sütéshez kivajazunk 4 db 2dl-es, 9 cm átmérőjű, 5 cm magas kerámia sütőtálkát vagy hasonló méretű hőálló bögrét, és a belsejüket behintjük cukorr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű