4 tojás,
10 deka porcukor,
10 és fél deka liszt,
1 és fél deci rum,
1 citrom
12 deka porcukor.
4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, 10 deka porcukrot a habbal elkeverünk, kissé felverjük és hozzáadunk 4 tojás sárgáját. Azután összekeverjük 10 és fél deka liszttel, majd vajazott sütőlapon, melyre vajazott papirost tettünk, ujjnyi vastagon felkenjük a tésztát.
Közepesen meleg sütőben sütjük. Ha kisült, teljesen kihűtjük. Kétharmad részét levágjuk, megkenjük ribizli-ízzel és kettévágjuk. A fennmaradó egyharmad részt apró kockákra vágjuk, rummal, citromlével meglocsoljuk és 12 deka cukor és fél deci vízből nagyon sűrű szirupba keverjük. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a kettévágott ribizli-ízes piskótalapokat. Tetszés szerinti formákra vágjuk, vagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a mignonokat. A leesett darabokat, tehát hulladékot egy kis csokoládéöntettel, rummal vagy sziruppal összekeverjük és kúpokat vagy kis golyókat formálunk belőlük, melyeknek aljára kis piskótalapokat szúrunk megfelelő pogácsaszaggatóval.
Egy kicsit állni hagjuk, majd rózsaszínüre festett cukorfondattal bevonjuk a mignonokat.
Először a meggybefőttet levétől lecsöpögtetjük, és a meggyet kimagozzuk. Kerek, kapcsos kisebb tortaformát 2dkg vajjal kikenünk, és kevés porcukorral behintjük. A tojásokat szétvál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, az élesztőt, a sót, cukrot a zsírral és a tejföllel alaposan összedolgozod (ha szükséges tejföllel vagy pici tejjel lazíthatod a tésztát). Pohárral kiszaggatom és megtö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojás fehérjét kemény habbá verünk 25 dkg cukorral. Amikor kész, hozzákeverünk 1 tk. fehérborecetet, és egy ek. keményítőt. Sütőpapíron rajzolunk egy kb. 20 cm-es kört, és ráhalm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot az előírás szerint megfőzöm, csak kevesebb tejben. A meggyet leszűröm (csak a 2/3-át használtam fel), kb 1 dl meggylében elkeverem az étkezési keményítőt, adok hozzá ízl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű