Családireceptkönyv.hu

Rostos kajszidzsúsz


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1000 gkajszibarack (pürésített)
200 gkristálycukor
1 tkcitromsav

Elkészítés:


A megmosott, kimagozott kajszibarackot feltesszük egy kevés vízzel főni (hogy ne kapjon oda). Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a cukrot, citromsavat és felforraljuk. Kb 5 perc forrás után forró befőttes üvegekbe töltjük és lezárjuk. Az üvegeket száraz dunsztban fejjel lefelé hagyjuk kihűlni. Felhasználáskor 1:1 arányban (vagy ízlés szerint) hígítjuk csapvízzel, ásványvízzel, szódavízzel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tejes ital - Forró csoki - OK
Tejes ital - Forró csoki - OK

1. A tejszínt a csokival (fahéjjal, vaníliával) gőzfürdő felett felolvasztottam. 2. Hozzákevertem a cukrot, majd a forró tejet.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sültalma krémlikőr
Sültalma krémlikőr

5 db nagy almát vágjunk cikkelyekre, és vegyük ki a magházrészt. Tegyük a darabokat sütőpapírral borított tepsire, és egyenletesen szórjuk be őket 10 evőkanál barnacukorral. Az alm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rostos almalé
Rostos almalé

A megtisztított, kockára vágott almát annyi vízzel amennyi ellepi, és a citromsavval megfőzzük. Amikor puha botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a többi vizet, és felfőzzük. A cukrot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Meggykoktél
Meggykoktél

A meggykoktélhoz a hozzávalókat összeturmixoljuk 1 dl vízzel úgy, hogy a jeget csak az utolsó néhány másodpercre adjuk az italhoz. Tipp: ha a meggy fagyasztott, a jeget kihagyha...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk