1000 gkajszibarack (pürésített)
200 gkristálycukor
1 tkcitromsav
A megmosott, kimagozott kajszibarackot feltesszük egy kevés vízzel főni (hogy ne kapjon oda). Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a cukrot, citromsavat és felforraljuk. Kb 5 perc forrás után forró befőttes üvegekbe töltjük és lezárjuk. Az üvegeket száraz dunsztban fejjel lefelé hagyjuk kihűlni. Felhasználáskor 1:1 arányban (vagy ízlés szerint) hígítjuk csapvízzel, ásványvízzel, szódavízzel
A zabpelyhet a mézes tejben pár perc alatt puhára főzzük. Az alma magházát kivágjuk, és héjastul nagyobb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük citromlével, turmixba tesszük. Hozzáadju...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat vékony karikákra vágjuk, de gyalulhatjuk vagy reszelhetjük is, majd áztatjuk a két liter vízben egy darabig. Egy éjszaka alatt, hűtőben tárolva, az aromák megfelelő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA narancsot, a mandarint jól megmossuk, és a levüket kifacsarjuk. A héjukat kisebb darabokra vágjuk és a vízzel addig főzzük, míg a víz mennyisége kb. a fele lesz. Leszűrjük. A k...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tejben elkeverjük a mézet, a vaníliakivonatot és a fűszereket. Felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a csokoládét. Poharakba töltjük, a cukorral felvert tejszínhabbal dísz...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű