1000 gkajszibarack (pürésített)
200 gkristálycukor
1 tkcitromsav
A megmosott, kimagozott kajszibarackot feltesszük egy kevés vízzel főni (hogy ne kapjon oda). Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a cukrot, citromsavat és felforraljuk. Kb 5 perc forrás után forró befőttes üvegekbe töltjük és lezárjuk. Az üvegeket száraz dunsztban fejjel lefelé hagyjuk kihűlni. Felhasználáskor 1:1 arányban (vagy ízlés szerint) hígítjuk csapvízzel, ásványvízzel, szódavízzel
A vízből és a cukorból szirupot főzünk, beletesszük a felaprított mentaleveleket. 20 percig főzzük kis lángon. Hozzáadjuk az ételfestéket, elkeverjük.Levesszük a tűzről, hűlni h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTurmixgépben a hozzávalókat jól összemixeljük. Leszűrjük, és hidegen citromkarikákkal tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA banános koktélhoz az ananászlét, a kókusztejet és a banánt az édesítőszerrel összeturmixoljuk. Végül hozzáadjuk a tört jeget, és azzal is forgatjuk néhány másodpercig. Frissen kí...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűEgy nagyobb edényben 250 g cukrot karamellizálunk, majd felengedjük a vízzel és beletesszük a jól megmosott, karikára vágott gyömbért, a citrom karikákat és a maradék cukrot. 15...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű