1 liter tej
2 dl búzadara
2 dl cukor
2 tojássárgája
babapiskóta
12,5 dkg margarin
2 dl tejszín
1 tábla étcsokoládé
áztatáshoz: kevés tej és rumaroma
A tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele fél tábla étcsokit, óvatosan keverjük össze.
Egy jénai tál aljára letesszük a rumos tejbe áztatott babapiskótákat, erre jön egy réteg grízes krém, egy réteg
csokis tejszínhab. Ezután megint egy sor rumos- tejes babapiskóta, grízes krém, végül a maradék csokis tejszínhab. Tetejére ráreszeljük a maradék fél tábla étcsokit.
Egy közepes méretű sütőtököt hosszában félbevágunk, meghámozzuk, megtisztítjuk a magjaitól és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy nagy tálba tesszük, beleöntjük a gyümölcslevet (n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a tej felét a cukor felével felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Kézi habverővel 2 tojássárgáját+ maradék tejet+cukor+keményítőt elkeverjük. A tejet visszarakjuk a tűzre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapok készítése: A porcukrot, a margarint és a mézet vízgőz felett felolvasztjuk, majd egy kicsit hagyjuk hűlni. A lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát összekeverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltleéket készítjük el: a mákot egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejet és lassú tűzön, kevergetve felfőzzük. Amikor a tej kezd elfogyni, sűrű a massza, akkor elvesszük a tűzhelyr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű