150 g dió (darált)
150 g kekszmorzsa
50 g cukor
200 g aszalt sárgabarack
100 g tortabevonó
10 dkg sárgabaracklekvár
10 ml rum (ízlés szerint)
A barackot beáztatjuk egy kevés rumba.
Majd a lekvárral együtt összeturmixoljuk.
Összekeverjük a dióval, cukorral és a háztartási keksszel.
Ha a massza állaga formázhatóan kemény, akkor kis golyókat csinálunk belőlük.
A csokit felolvasztjuk gőz felett, majd belemártjuk a golyókat, és megvárjuk míg kihűl.
A krumplit felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, összetörjük és hagyjuk kihűlni. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgákat összekeverjük a mascarpone-val, a cukorral, a vaníliás cukorral és a narancs reszelt héjával. A tojás fehérjét felverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A datolyát fél órára cukros-citromos teába áztatjuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk, papírtörlőn leitatjuk, majd megdaráljuk. A tojásfe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot célszerű előző nap, vagy a készítés előtt pár órával elkészíteni. A tejet felfőzzük. Közben a cukrot, kakaóport , keményítőt, összekeverjük egy kevés hideg tejjel, amit...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes