150 g dió (darált)
150 g kekszmorzsa
50 g cukor
200 g aszalt sárgabarack
100 g tortabevonó
10 dkg sárgabaracklekvár
10 ml rum (ízlés szerint)
A barackot beáztatjuk egy kevés rumba.
Majd a lekvárral együtt összeturmixoljuk.
Összekeverjük a dióval, cukorral és a háztartási keksszel.
Ha a massza állaga formázhatóan kemény, akkor kis golyókat csinálunk belőlük.
A csokit felolvasztjuk gőz felett, majd belemártjuk a golyókat, és megvárjuk míg kihűl.
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis tejben a kevés cukorral. Majd a többi tésztához valóval jól összegyúrjuk. 4 egyforma részre osztjuk, majd külön külön még egy kicsit gyúrúnk rajtuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverem a 4 db tojás felvert habjával együtt. Előmelegített sütőben megsütjük. Krém: 3 db tojássárgáját, 3 evőkanál lisztet a 2,5 dl tejjel sűrűre főzöm....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, cukorból, vaníliás cukorból a margarinnal és az 1 tojással rugalmas tésztát gyúrunk. Kissé lágy lesz a tészta a sok margarintól (de ettől lesz jó omlós), csomagoljuk fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű