Hozzávalók*: (20 x 18 cm tepsihez)
25 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
2-3 ek kakaópor
5 dkg porcukor
1 tk vanília kivonat
1 kis ü. rum aroma (ízlés szerint)
1 kis ü. meggybefőtt (lecsepegtetve)
kb. 1 dl tej
5-6 dkg étcsokoládé + 1 ek olaj
pár szem aszalt meggy (díszítéshez)
* Megjegyzés: Érdemes egyből dupla adagot készíteni, mert az is nagyon hamar el fog fogyni! J
Így készül a „hüti”:
A háztartási kekszet ledaráljuk, vagy egy lezárt zacsiba tesszük, majd sodrófával jól összetörjük. A kekszhez adjuk a porcukrot és kakaóport, majd erre öntjük az olvasztott vajat, a vanília kivonatot és a rum aromát. A kekszes alapot ezután összedolgozzuk annyi tejjel, amennyit felvesz, majd hozzádolgozzuk a kissé feldarabolt és előzőleg jól lecsepegtetett meggybefőttet is. Végül az egész masszát egy folpackkal bélelt tepsibe nyomkodjuk, majd a tetejére simítjuk az étolajjal összeolvasztott étcsokival és hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni a „hütit”.
Tipp:
A kekszes alapot tovább gazdagíthatjuk 1-2 marék apróra vágott dióval, vagy rumba áztatott aszalt meggyel, esetleg durvára vágott étcsoki darabokkal is! A kekszes alapból ne spóroljunk a rum aromával, attól lesz igazán zamatos! J
Először a citromkrémet készítjük el. Egy nyeles lábosban összekeverjük a cukrot, a tojássárgákat, a citromlevet, a citromhéjat és a keményítőt. Ezután közepes hőfokon melegíteni k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt almát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és kb. 200 ml vízzel felöntjük. A maradék vízben csomómentesre keverjük a pudingport. Az almát felforraljuk, p...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű