Családireceptkönyv.hu

„Sport szelet” süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók*: (20 x 18 cm tepsihez)
25 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
2-3 ek kakaópor
5 dkg porcukor
1 tk vanília kivonat
1 kis ü. rum aroma (ízlés szerint)
1 kis ü. meggybefőtt (lecsepegtetve)
kb. 1 dl tej
5-6 dkg étcsokoládé + 1 ek olaj
pár szem aszalt meggy (díszítéshez)
* Megjegyzés: Érdemes egyből dupla adagot készíteni, mert az is nagyon hamar el fog fogyni! J

Elkészítés:


Így készül a „hüti”:
A háztartási kekszet ledaráljuk, vagy egy lezárt zacsiba tesszük, majd sodrófával jól összetörjük. A kekszhez adjuk a porcukrot és kakaóport, majd erre öntjük az olvasztott vajat, a vanília kivonatot és a rum aromát. A kekszes alapot ezután összedolgozzuk annyi tejjel, amennyit felvesz, majd hozzádolgozzuk a kissé feldarabolt és előzőleg jól lecsepegtetett meggybefőttet is. Végül az egész masszát egy folpackkal bélelt tepsibe nyomkodjuk, majd a tetejére simítjuk az étolajjal összeolvasztott étcsokival és hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni a „hütit”.

Tipp:
A kekszes alapot tovább gazdagíthatjuk 1-2 marék apróra vágott dióval, vagy rumba áztatott aszalt meggyel, esetleg durvára vágott étcsoki darabokkal is! A kekszes alapból ne spóroljunk a rum aromával, attól lesz igazán zamatos! J

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Citromkrémes mandulás linzer
Citromkrémes mandulás linzer

Először a citromkrémet készítjük el. Egy nyeles lábosban összekeverjük a cukrot, a tojássárgákat, a citromlevet, a citromhéjat és a keményítőt. Ezután közepes hőfokon melegíteni k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Salzburgi galuska
Salzburgi galuska

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés mézeskalács – rögtön puha, rögtön süthető!
Bögrés mézeskalács – rögtön puha, rögtön süthető!

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kekszes almás sütemény sütés nélkül
Kekszes almás sütemény sütés nélkül

A reszelt almát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és kb. 200 ml vízzel felöntjük. A maradék vízben csomómentesre keverjük a pudingport. Az almát felforraljuk, p...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk