Hozzávalók*: (20 x 18 cm tepsihez)
25 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
2-3 ek kakaópor
5 dkg porcukor
1 tk vanília kivonat
1 kis ü. rum aroma (ízlés szerint)
1 kis ü. meggybefőtt (lecsepegtetve)
kb. 1 dl tej
5-6 dkg étcsokoládé + 1 ek olaj
pár szem aszalt meggy (díszítéshez)
* Megjegyzés: Érdemes egyből dupla adagot készíteni, mert az is nagyon hamar el fog fogyni! J
Így készül a „hüti”:
A háztartási kekszet ledaráljuk, vagy egy lezárt zacsiba tesszük, majd sodrófával jól összetörjük. A kekszhez adjuk a porcukrot és kakaóport, majd erre öntjük az olvasztott vajat, a vanília kivonatot és a rum aromát. A kekszes alapot ezután összedolgozzuk annyi tejjel, amennyit felvesz, majd hozzádolgozzuk a kissé feldarabolt és előzőleg jól lecsepegtetett meggybefőttet is. Végül az egész masszát egy folpackkal bélelt tepsibe nyomkodjuk, majd a tetejére simítjuk az étolajjal összeolvasztott étcsokival és hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni a „hütit”.
Tipp:
A kekszes alapot tovább gazdagíthatjuk 1-2 marék apróra vágott dióval, vagy rumba áztatott aszalt meggyel, esetleg durvára vágott étcsoki darabokkal is! A kekszes alapból ne spóroljunk a rum aromával, attól lesz igazán zamatos! J
1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy nagy tálban. 2. A lisztet tálba szitáljuk és alaposan összekeverjük a sütőporral. 3. A tojások fe...
Elkészítési idő:A ribizlit megmossuk, leszemezzük, és kicsit hagyjuk lecsöpögni. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk kiolvadni és lecsöpögni, hogy ne áztassa el nagyon a tésztát. A sütőt el...
Elkészítési idő:Ha valakinek sikerül beszerezni kis, kerek ostyalapocskákat, természetesen ezt a lépést kihagyhatja. :) Én csak nagy ostya lapot kaptam, így picit több munkám volt az előkészülette...
Elkészítési idő: 60 percElőkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyag...
Elkészítési idő: 45 perc