Tészta: közepes méretű tepsibe
40 dkg liszt,
15 dkg vaj,
2 evőkanál kakaó,
10-15 dkg porcukor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 kk. fahéj,
2 tojássárgája,
tejföl.
Krém:
10 dkg vaj,
5 ek. porcukor,
1 dl rum,
20 dkg kókusz,
5 tojás fehérje,
sárgabarack lekvár.
Máz:
3 tojás sárgája,
10 dkg porcukor.
A tésztához a szoba hőmérsékletű vajat összemorzsoljuk a lisztel, ha ez megvan hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt amivel puha tésztát gyúrunk. Félre rakjuk pihenni míg elkészítjük a krémet.
A krémhez a szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, beleöntjük a rumot a kókuszt is, végül pedig a felvert tojáshabot óvatosan hozzákeverjük.
A tésztát ketté vágjuk, egyik felét vajazott-lisztezett tepsibe nyújtjuk ki,hogy pereme is legyen vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük lekvárral a tésztát, rá simítjuk a kókuszos krémet és ráborítjuk a tészta másik felét. Megszurkáljuk a tetejét és 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
A mázhoz a sárgáját fehéredésig keverjük a porcukorral. Mikor megsült a süti kivesszük a sütőből rákenjük a mázat és visszatesszük a még meleg sütőbe, 2-3 perc alatt megszilárdul a máz. Kihülés után rögtön szeletelhető.
A lisztet tegyük egy keverőtálba, sózzuk, adjuk hozzá a cukrot, majd öntsük fel a vízzel. Egy habverővel keverjük csomómentesre, majd dolgozzuk bele az olajat is. Hagyjuk 30 perce...
Elkészítési idő:Közepes lángon sűrű kevergetés mellett felolvasztok kb. 30 dkg cukrot, ne égjen meg...! Mikor felolvadt teszek bele diót, mogyorót vagy bármilyen natúr magot, ne legyen pörkölt se...
Elkészítési idő:-a krémhez megfőzzük a vaniliás pudingot 4 dl tejben + 2,5 kanál cukorral -aztán ugyan igy járunk el az eperízű pudigal is -hülni hagyjuk -a tésztához a tojások sárgáját a cu...
Elkészítési idő: 35percA krumplit héjában megfőzzük, ha már nem túl forró, akkor megpucoljuk és áttörjük. Ha kihűlt, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, zsírral, sóval. Alaposan összegyúrjuk, a végén...
Elkészítési idő: 2 óra