15 evőkanál zabliszt
15 dkg méz
1 csomag sütőpor
Fél csomag szódabikarbóna ( kis tasak )
12 dkg olvasztott vaj vagy margarin
Ízlés szerint fahéj, gyömbér és szegfűszeg
A zablisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a mézet és a vajat, majd jól összedolgozzuk.
Kinyújtjuk és kerek formákat szaggatunk ki belőle. Tetejét megszórhatjuk durvára tört dióval vagy mandulával.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a citromos sodót: Egy lábasban összekeverjük a citromlevet, a citromhéjat, és a tojásokat. Beleheverjük a vajat és alacsony hőfokon gyakori kevergetés mellett összefőzz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesElőször a barna piskótát készítjük el: A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. A tojások sárgájáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA natúr joghurtot a negyedannyi édesítővel és a tojássárgájával simára keverjük. A vajat megolvasztjuk és folyamatos keverés mellett apránként az édesítős, tojásos joghurtba csorg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű