15 evőkanál zabliszt
15 dkg méz
1 csomag sütőpor
Fél csomag szódabikarbóna ( kis tasak )
12 dkg olvasztott vaj vagy margarin
Ízlés szerint fahéj, gyömbér és szegfűszeg
A zablisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a mézet és a vajat, majd jól összedolgozzuk.
Kinyújtjuk és kerek formákat szaggatunk ki belőle. Tetejét megszórhatjuk durvára tört dióval vagy mandulával.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
A lisztet a munkalapra szitáljuk, ráöntjük az előre megreszelt sajtot, megsózzuk, és alaposan összekeverjük a szárazanyagokat. Elmorzsoljuk a zsírral jó alaposan, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalmát egy konyhai törlőkendővel áttöröljük. Az almát megmossuk, négy részre vágjuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és ferdén felszeleteljük. Az almaszeleteket vízzel, c...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Krémhez A krémhez a pudingot megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Ezután a pudinghoz adjuk a maradék hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA töltelékhez annak összetevőit egy tálban alaposan összekeverjük, közben előmelegítjük a sütőt 160 C-ra. A tésztához az alapanyagokat egy tálba tesszük, majd összegyúrjuk. A te...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes