15 evőkanál zabliszt
15 dkg méz
1 csomag sütőpor
Fél csomag szódabikarbóna ( kis tasak )
12 dkg olvasztott vaj vagy margarin
Ízlés szerint fahéj, gyömbér és szegfűszeg
A zablisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a mézet és a vajat, majd jól összedolgozzuk.
Kinyújtjuk és kerek formákat szaggatunk ki belőle. Tetejét megszórhatjuk durvára tört dióval vagy mandulával.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
A tésztához a tojások fehérjéit kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot kanalanként beleszórjuk. Egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd kanalanként a vizet is. A liszte...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA tejet langyosítsd meg, adj hozzá egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Pihentesd addig, amíg megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld át, és morzsold el a vaj...
Elkészítési idő: elő20/el30 Nehézség: Könnyű1. Kimagozzuk a cseresznyét, megszórjuk 20 g cukorral és a fahéjjal. Elkeverjük, és félretesszük. 2. Amíg a cseresznyés töltelék pihen, elkészítjük a tésztát. A lisztet átszitálju...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és keverés közben szép...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű