50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál baracklekvár
- 4 evőkanál rum
- 1 evőkanál rumaroma
- 4 evőkanál kakaópor
- tej, annyi hogy ne legyen túl száraz
Töltelék :
- 25 dkg gesztenyepüré
- rum és porcukor ízlés szerint
- annyi tejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk
- kókuszreszelék a szóráshoz
A tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk, ill kikeverjük. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket.
A kekszmasszából belenyomunk a formába annyit, hogy kitöltse, majd a kúp formával mélyedést készítünk a masszába és a helyét betöltjük a gesztenyekrémmel. Belenyomjuk az alját a kókuszreszelékbe és a tetejét még megszórjuk kókusszal.
Készítettük már sokféle töltelékkel, pl. túróval, meggyes- rumos kakaós, - kókuszkrémmel és gesztenyével, mindegyikkel nagyon finom.
a mennyiség egy nagy gáztepsibe való, az enyém 36×27 cm. A 6 tojás fehérjét felverjük habnak, az 1 dl vízbe beletesszük a cukrot és szirupot főzünk belőle. Amikor a hab már kemé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat. A legvégén a habbá vert tojásfehérjét. Kikent, lisztezett, közepes n...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tésztához kettéválasztottam a tojásokat, a fehérjét kemény habbá vertem. A sárgájához hozzáadtam a cukrot, és nagyon krémesre, habosra kevertem kézi mixerrel. Rászitáltam a süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 8 dkg felolvasztott vajat feleresztünk 1,5 dl tejjel, beleteszünk 3 tojássárgáját, 1 evőkanál cukrot, kevés sót, 1 késhegynyi sütőport, és szép simára keverjük. 2. Az egész...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz