50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál baracklekvár
- 4 evőkanál rum
- 1 evőkanál rumaroma
- 4 evőkanál kakaópor
- tej, annyi hogy ne legyen túl száraz
Töltelék :
- 25 dkg gesztenyepüré
- rum és porcukor ízlés szerint
- annyi tejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk
- kókuszreszelék a szóráshoz
A tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk, ill kikeverjük. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket.
A kekszmasszából belenyomunk a formába annyit, hogy kitöltse, majd a kúp formával mélyedést készítünk a masszába és a helyét betöltjük a gesztenyekrémmel. Belenyomjuk az alját a kókuszreszelékbe és a tetejét még megszórjuk kókusszal.
Készítettük már sokféle töltelékkel, pl. túróval, meggyes- rumos kakaós, - kókuszkrémmel és gesztenyével, mindegyikkel nagyon finom.
lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtos sós kelt tészta hozzávalóit és elkészítését ide kattintva találjátok. A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, gombóccá alakítjuk. Az egyik gombócot kinyújtjuk té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet a margarinnal és a cukorral jó morzsalékosra összemorzsoljuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a morzsalékos lisztet, és egyenletesen elos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát és egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett 37x27 cm-es tepsibe tesszük, és egyenletesen beletapog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű