Családireceptkönyv.hu

kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


170 g teljeskiőrlésű liszt (nekem bevált a Spar teljeskiőrlésű tönkölybúza lisztje)

120 ml tej

fél zacskó porélesztő (7 grammos zacskó)

12 g olvasztott kókuszzsír (vaj is jó helyette, ha nincs otthon, de érdemes tartani, mert bármit főzhettek-süthettek vele)

1 csipet cukor

1 kávékanál só

Elkészítés:


Langyosítsátok meg a tejet, adjátok hozzá a cukrot és az élesztőt, majd hagyjátok pihenni, amíg kiméritek a többi hozzávalót.

Egy tálba tegyétek bele a lisztet, a sót, adjátok hozzá az olvasztott kókuszzsírt, végül öntétek bele az élesztős tejet is. Gyorsan gyúrjátok össze. Egy nagyon jól kezelhető, puha, de nem ragacsos tésztát kaptok. A különböző típusú lisztek máshogy viselkednek, ezért ha mégis ragadna a tésztátok, adjatok még hozzá egy kevés lisztet.

Ha kész, lisztezett felületen nyújtsatok belőle egy kb. 15 centis kört, és vágjátok négy cikkre.

kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Császárzsemle reggelire
Császárzsemle reggelire

A vajat nem kell megolvasztani, a hűtőből kivéve apró kockákra vágva tettem a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütőgép üstjébe. Dagasztó programon 20 perc alatt közepesen kemény t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Puha, joghurtos, teljes kiőrlésű zsemle, bögrésen
Puha, joghurtos, teljes kiőrlésű zsemle, bögrésen

Az élesztőt elkeverjük a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk. Ha nagyon ragacsos, akkor pici lisztet, ha nagyon száraz, akkor pici tejj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pityókás kenyér
Pityókás kenyér

Kedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző és kérte a tartalom eltávolítását. A recept l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Friss,nagyon könnyű házi zsemle
Friss,nagyon könnyű házi zsemle

Én ezt kenyérdagasztóval dagasztottam 2x 10 percig.Pihenni hagytam 20 percig,majd megformáztam.Kicsit Vízzel meglocsoltam és sütöttem 230 fokos sütőben 20 percig És.ha Te is négys...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk