menu

Családireceptkönyv.hu

kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


170 g teljeskiőrlésű liszt (nekem bevált a Spar teljeskiőrlésű tönkölybúza lisztje)

120 ml tej

fél zacskó porélesztő (7 grammos zacskó)

12 g olvasztott kókuszzsír (vaj is jó helyette, ha nincs otthon, de érdemes tartani, mert bármit főzhettek-süthettek vele)

1 csipet cukor

1 kávékanál só

Elkészítés:


Langyosítsátok meg a tejet, adjátok hozzá a cukrot és az élesztőt, majd hagyjátok pihenni, amíg kiméritek a többi hozzávalót.

Egy tálba tegyétek bele a lisztet, a sót, adjátok hozzá az olvasztott kókuszzsírt, végül öntétek bele az élesztős tejet is. Gyorsan gyúrjátok össze. Egy nagyon jól kezelhető, puha, de nem ragacsos tésztát kaptok. A különböző típusú lisztek máshogy viselkednek, ezért ha mégis ragadna a tésztátok, adjatok még hozzá egy kevés lisztet.

Ha kész, lisztezett felületen nyújtsatok belőle egy kb. 15 centis kört, és vágjátok négy cikkre.

kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kakaós csiga
Kakaós csiga

1. lépés  A lisztet keverd össze a sütőporral. 2. lépés  Minden hozzávalót gyúrjunk össze egyneműre 3. lépés Hagyjuk a tésztát pihenni kb. 10 percig. Ez idő alatt a fahéjat ...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Túróstáska -  szafi
Túróstáska - szafi

A tésztához mérjük ki a hozzávalókat, keverjük össze mindet a liszten kívül – végül dolgozzuk el benne a lisztet is. Várjunk 5 percet. Addig keverjük össze a túrókrém hozzávalóit....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
60. Bársony kifli
60. Bársony kifli

dagaszt, kemény tészta. 15 perc pihi. 20 felé oszt, gömbölyít. 15 perc pihi. Tésztagépen átenged. Felteker. kel 35-40 perc. Spiccel 240 fok 15 perc gőz,

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Sajtos, bazsalikomos, aszalt paradicsomos kenyér
Sajtos, bazsalikomos, aszalt paradicsomos kenyér

Egy elektromos keverőben közepes sebességen keverjük össze a hozzávalókat. Gyúróprogrammal vagy kézzel gyúrjuk simára, kb 5-10 perc. Kenjünk ki egy edényt olivaolajjal, forgassuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk