5 db lila hagyma
3-4 ek méz
3 ek cukor
só
kakukkfű
színesbors
édes vörösbor
4 ek olívaolaj
A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizálni, még szép aranybarna színt kap.Ezután hozzáönteni az olívaolajat, jól összekeverni és rátenni a szeletelt hagymát. Megszórni egy csipet sóval és elkezdeni párolni. Amint kezd a hagyma kicsit összeesni, megszórni egy kevés őrölt színesborssal, és egy kevés kakukkfűvel. (a borstól finom ízt kap, de nem lesz erős) Végül felönteni annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje.Lefedve tovább párolni. Közben többször megkeverni, és ha szükséges még bort önteni hozzá. Végül addig párolni, még a hagyma teljesen megpuhul, és a levét egészen elfőtte. Krémes puha állagú lesz.
Sültek mellé kitűnő. Márton-napi libacomb mellé kínáltam, és nagyon finom volt.
Egy tapadásmentes serpenyőben a fokhagymát 1 evőkanál olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáöntjük a paradicsomot, elkeverjük benne a fűszernövényeket és a nyírfacukrot. Sűrű keverget...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa felmelegített olajban elkeverünk2 kiskanálnyi apróra vágott tárkonyt, kicsit pirítjuk hozzáadunk 2 kanál lisztet, vigyázunk ne piruljon meg fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöld-fűszereket rusztikusra felvágjuk, a tejfölhöz adjuk, csakúgy, mint az olívaolajat, majd az egészet botmixerrel pürésítjük. Reszelt citromhéjjal és citromlével ízesítjük. Hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban elkeverjük a lisztet és a cukrot.Hozzáöntjük az összes tejet és csomómentesre keverjük. Elkeverjük benne a tojássárgát és beletesszük a félbevágott vaníliarudat is. Vízg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű