Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lilahagyma lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 db lila hagyma
3-4 ek méz
3 ek cukor

kakukkfű
színesbors
édes vörösbor
4 ek olívaolaj

Elkészítés:


A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizálni, még szép aranybarna színt kap.Ezután hozzáönteni az olívaolajat, jól összekeverni és rátenni a szeletelt hagymát. Megszórni egy csipet sóval és elkezdeni párolni. Amint kezd a hagyma kicsit összeesni, megszórni egy kevés őrölt színesborssal, és egy kevés kakukkfűvel. (a borstól finom ízt kap, de nem lesz erős) Végül felönteni annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje.Lefedve tovább párolni. Közben többször megkeverni, és ha szükséges még bort önteni hozzá. Végül addig párolni, még a hagyma teljesen megpuhul, és a levét egészen elfőtte. Krémes puha állagú lesz.
Sültek mellé kitűnő. Márton-napi libacomb mellé kínáltam, és nagyon finom volt.

Lilahagyma lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ketchup - Limara
Ketchup - Limara

A hagymát finomra vágtam és kevés olajon megpároltam. Hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, átkevertem, majd ment az edénybe a darabokra vágott paradicsom, paprika, cukor, ecet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nono
Fűszeres Túrókrém (Adrienntől)
Fűszeres Túrókrém (Adrienntől)

Dupla tüllanyagon vagy géz segítségével lecsöpögteted, ez kb. 24 óra, összekevered, kb. 2 órát hagyod állni. Mikor az állaga kellemesen kenhető krém, akkor fogyasztható.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kapormártás
Kapormártás

A kaprot egy kis vízben puhára főzzük, majd a vizet leöntjük róla s a kaprot világos rántásba keverjük. Azután húslevessel vagy vízzel feleresztjük, sóval meg cukorral ízesítve fel...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Gombaszósz - OK
Gombaszósz - OK

1. A gombát, hagymát megpucolom és apróra vágom. 2. A hagymát az olajon megdinsztelem, beleteszem a gombát, és puhára főzöm kicsi vízzel, ezután beleteszem a tejföllel elsodort...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk