Családireceptkönyv.hu

Lilahagyma lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 db lila hagyma
3-4 ek méz
3 ek cukor

kakukkfű
színesbors
édes vörösbor
4 ek olívaolaj

Elkészítés:


A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizálni, még szép aranybarna színt kap.Ezután hozzáönteni az olívaolajat, jól összekeverni és rátenni a szeletelt hagymát. Megszórni egy csipet sóval és elkezdeni párolni. Amint kezd a hagyma kicsit összeesni, megszórni egy kevés őrölt színesborssal, és egy kevés kakukkfűvel. (a borstól finom ízt kap, de nem lesz erős) Végül felönteni annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje.Lefedve tovább párolni. Közben többször megkeverni, és ha szükséges még bort önteni hozzá. Végül addig párolni, még a hagyma teljesen megpuhul, és a levét egészen elfőtte. Krémes puha állagú lesz.
Sültek mellé kitűnő. Márton-napi libacomb mellé kínáltam, és nagyon finom volt.

Lilahagyma lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Spagetti szósz
Spagetti szósz

1. Olajba lisztet teszünk, kavargatjuk mint a rántást de nem pirítjuk meg, majd beletöltjük a paradicsom levet. Izesítem só, bors, oregánó 2. Az olajba először a húst forgatom...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pikáns angol almalekvár- csatni
Pikáns angol almalekvár- csatni

Az apróra vágott hagymát, a vékonyan szeletelt almával lassú tűzön pároljuk az összes hozzávalóval együtt. Ha lekvár sűrűségű, már kész is. Kevés tartósítószerrel befőttnek is el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
GOMBASZÓSZ
GOMBASZÓSZ

zsíron megpirítottam a kockákra vágott (20 dkg) sonkát. Utána hozzáadtam a gombát (1/2 kg tinóra, de bármilyen gombából készíthető) és együtt puhára főztem. Közben egy nagy csoko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lilahagymás-bazsalikomos paradicsom chutney
Lilahagymás-bazsalikomos paradicsom chutney

A koriandert tegyük egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután öntsük egy mozsárba, és alaposan morzsoljuk össze. A lilahagymát puc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk