menu

Családireceptkönyv.hu

Kapor-mártás.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csokor kapor
3 ek liszt
5 dkg margarin
1 db húsleveskocka
2 dl főzőtejszín

őrölt fehér bors
citromlé
cukor
víz (v. tej)

Elkészítés:


A kaprot jól megmossuk, majd apróra felvágjuk.
Egy serpenyőbe a margarint felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és világos színűre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, jól összekeverjük, és még pár percig kevergetve tovább pirítjuk.

A húsleveskockát feloldjuk 2-3 dl vízbe, (tejben is feloldhatjuk, akkor még ízletesebb lesz az elkészült mártás) majd a kapros liszthez öntjük, és állandó keverés mellett simára keverjük.

Ezután ízesítjük a borssal, citromlével és egy pici cukorral, majd pár percig szép lassan főzzük, és közben többször megkeverjük.

Végül állandó keverés mellett hozzákeverjük a tejszínt, és alaposan kiforraljuk. (Tejszín helyett tejjel is elkészíthető, úgy is nagyon finom.)

Tálaláskor főtt krumplival, virslivel, ricottás-baconös csigával, vagy éppen sült és főtt húsokhoz is kínálhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://gizi-receptjei.blogspot.hu/2009/05/kapor-martas.html

Kapor-mártás.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZAKUSZKA - BUBÁTÓL
ZAKUSZKA - BUBÁTÓL

A darált hagymát 1/ l olajban világosra dinszteljük. Hozzáadjuk a darált paprikákat, és tovább dinszteljük. Majd a darált padlizsánt is, dinszteljük, és felöntjük a paradicsomlével...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi ketchup
Házi ketchup

Az apróra vágott vöröshagymát körülbelül 15 percig dinszteljük olajon, és a jól összetört mustármagot, koriandert és szegfűszeget rászórjuk. A fokhagymát és a gyömbért apró darabok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos sült hagyma
Paradicsomos sült hagyma

A hagymát megtisztítjuk, és hosszában vékony szeletekre vágjuk, olajon megpirítjuk. Percekig dinszteljük, ízesítjük, és mikor már kellőképpen sült, de kissé még ress,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Muzsdéjok
Muzsdéjok

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk