1 csokor kapor
3 ek liszt
5 dkg margarin
1 db húsleveskocka
2 dl főzőtejszín
só
őrölt fehér bors
citromlé
cukor
víz (v. tej)
A kaprot jól megmossuk, majd apróra felvágjuk.
Egy serpenyőbe a margarint felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és világos színűre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, jól összekeverjük, és még pár percig kevergetve tovább pirítjuk.
A húsleveskockát feloldjuk 2-3 dl vízbe, (tejben is feloldhatjuk, akkor még ízletesebb lesz az elkészült mártás) majd a kapros liszthez öntjük, és állandó keverés mellett simára keverjük.
Ezután ízesítjük a borssal, citromlével és egy pici cukorral, majd pár percig szép lassan főzzük, és közben többször megkeverjük.
Végül állandó keverés mellett hozzákeverjük a tejszínt, és alaposan kiforraljuk. (Tejszín helyett tejjel is elkészíthető, úgy is nagyon finom.)
Tálaláskor főtt krumplival, virslivel, ricottás-baconös csigával, vagy éppen sült és főtt húsokhoz is kínálhatjuk.
http://gizi-receptjei.blogspot.hu/2009/05/kapor-martas.html
A darált hagymát 1/ l olajban világosra dinszteljük. Hozzáadjuk a darált paprikákat, és tovább dinszteljük. Majd a darált padlizsánt is, dinszteljük, és felöntjük a paradicsomlével...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát körülbelül 15 percig dinszteljük olajon, és a jól összetört mustármagot, koriandert és szegfűszeget rászórjuk. A fokhagymát és a gyömbért apró darabok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk, és hosszában vékony szeletekre vágjuk, olajon megpirítjuk. Percekig dinszteljük, ízesítjük, és mikor már kellőképpen sült, de kissé még ress,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű