Családireceptkönyv.hu

Kapor-mártás.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csokor kapor
3 ek liszt
5 dkg margarin
1 db húsleveskocka
2 dl főzőtejszín

őrölt fehér bors
citromlé
cukor
víz (v. tej)

Elkészítés:


A kaprot jól megmossuk, majd apróra felvágjuk.
Egy serpenyőbe a margarint felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és világos színűre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, jól összekeverjük, és még pár percig kevergetve tovább pirítjuk.

A húsleveskockát feloldjuk 2-3 dl vízbe, (tejben is feloldhatjuk, akkor még ízletesebb lesz az elkészült mártás) majd a kapros liszthez öntjük, és állandó keverés mellett simára keverjük.

Ezután ízesítjük a borssal, citromlével és egy pici cukorral, majd pár percig szép lassan főzzük, és közben többször megkeverjük.

Végül állandó keverés mellett hozzákeverjük a tejszínt, és alaposan kiforraljuk. (Tejszín helyett tejjel is elkészíthető, úgy is nagyon finom.)

Tálaláskor főtt krumplival, virslivel, ricottás-baconös csigával, vagy éppen sült és főtt húsokhoz is kínálhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kapor-mártás.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Így készíthettek paradicsomszószt otthon, egyszerűen
Így készíthettek paradicsomszószt otthon, egyszerűen

A paradicsomokat egy percre tegyük forró vízbe, majd távolítsuk el a héjukat. Ezután daraboljuk fel őket kisebb hasábokra, majd tegyük az egészet turmixgépbe. Egy kicsit turmixolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi majonéz (bmintbalázs)
Házi majonéz (bmintbalázs)

A tökéletes házi majonéz készítése ott kezdődik, hogy minden hozzávalót lehűtünk Sokkal krémesebb és dúsabb lesz az eredmény. Válaszd szét a tojásokat, csak a sárgájára lesz szük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Paradicsomszósz tésztára - télire
Paradicsomszósz tésztára - télire

Paradicsom ,hagyma, fokhagyma. Só bors, cukor, oregánó, bazsalikom. En tettem rá lestyant is mert van a kertben, de nem kötelező. Olajjal mecsorgattam, és kb 2 órát sütöttem. Néha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Forró csoki-por
Forró csoki-por

Egy késes keverőben alaposan összekeverem az alapanyagokat és egy jól zárható üvegben tárolom. Felhasználáskor 2-3 teáskanálnyi csokiport elkeverek egy bögre forralt tejben. Ha...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk