menu

Családireceptkönyv.hu

Bbq szósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 tk. őrölt bors
1/2 tk. só
1 tk. chili por vagy őrölt pirospaprika
240 ml ketchup (1 pohár)
4 ek. mustár
4 ek. almaecet
2,5 ek. Worcestershire szósz
2 ek. citromlé
1 ek. szójaszósz
2 ek. melasz
6 ek. méz
1/2 tk. Tabasco szósz
120 ml (fél pohár) barna cukor
1,5 ek. olaj
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


Egy tálkában keverd össze a sót, az őrölt borsot és a pirospaprikát. Ha igazán csípős bbq szószt szeretnél, akkor használj csili port.
Egy nagyobb tálban szintén keverd össze a ketchupot, mustárt, ecetet, Worcestershire szószt, citromlét, szójaszószt, melaszt, mézet, tabasco szószt és barna cukrot.Vágd fel apróra a hagymát, nyomd át vagy reszeld le a fokhagymát.
Egy lábasban, közepes lángon párold üvegesre a hagymát kb. 5 perc alatt. Add hozzá a fokhagymát és pirítsd még fél percig. Utána a száraz fűszerek jönnek, további fél percig. Legvégül a ketchupos keveréket öntsd hozzá.Keverd el, és lassú-közepes lángon időnként megkeverve főzd kb. 15 percig, amíg besűrűsödik.A barbecue szósz felhasználásra kész. Ha gondolod, leszűrheted, de a kellemesen megpuhult hagyma- és fokhagymadarabok csak rusztikusabbá, háziasabbá teszik, és egyáltalán nem zavaróak.

Trükkök, tippek, praktikák:


Megjegyzés a hozzávalók mennyiségével kapcsolatban: ez egy amerikai recept, ahol pohár-teáskanál-evőkanál mértékegységekben számolnak. Ha nincs ilyen mércéd, az sem gond, használd a saját kanalaidat, a lényeg, hogy az arányok megmaradjanak. Az átváltási arányok a következők: 1 pohár = 16 evőkanál = kb. 240 ml; 1 evőkanál = 3 teáskanál = 15 ml; 1 teáskanál = 5 ml.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cumberland-mártás fűszeresebben
Cumberland-mártás fűszeresebben

A hagymát egészen finomra kockázzuk. A narancs és a citrom héját a fehér rész nélkül eltávolítjuk a gyümölcsről. Éles késsel a citrushéjakat nagyon vékony csíkokra vagdossuk. A nar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bogi
Tökkrém zellerrel
Tökkrém zellerrel

1. A tököket megtisztítjuk (a zsengehúsúak héját nem szükséges lehámozni), átengedjük húsdarálón, a kapott, zúzott masszát zománcozott agyagedénybe tesszük, lefedjük fedővel, és sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar vadasmártás
vadasmártás

A zöldségeket pucold meg alaposan, majd vágd mindegyiket nagyjából egységes méretű darabokra. A hagymát kockázd apróra, majd egy leveseslábasban melegíts vékony réteg olajat, és di...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Ketchup (Limara)
Ketchup (Limara)

A hagymát finomra vágtam és kevés olajon megpároltam. Hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, átkevertem, majd ment az edénybe a darabokra vágott paradicsom, paprika, cukor, ecet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk