8 kaliforniai paprika
50 dkg darált hús
4 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika
2 tojás
2 dl tej
1 csokor petrezselyem
1 zsömle
1 nagy fej vöröshagyma
só, bors, olaj
A zsömlét áztasd be a tejbe, mielőtt bármibe belefognál, majd, ha átázott, add hozzá a darált húshoz. A hagymát kockázd fel, kicsit pirítsd meg némi olajon, majd, ha már megpirult, add hozzá a húshoz. Ezután mehet bele a két tojás, törd bele a fokhagymát, sózd és borsozd kedved szerint, majd adj az egészhez finomra vágott petrezselymet és két kanál pirospaprikát is.Jól keverd össze, majd tedd félre. Ezután a paprikákat mosd meg jó alaposan, vágd le a tetejüket, azokat tedd félre, majd állítsd a törzsüket egy tepsibe. A húsos masszát egyenletesen oszlasd el a paprikákban, majd a reszelt sajtot és a tejfölt keverd össze, és szintén tegyél belőle mindegyikre. Ha ezzel kész vagy, tedd az egészet a sütőbe, és 180 fokon, 45 perc alatt süsd készre. Tálaláskor tedd vissza a tetejüket.
A szalonnát felcsíkozzuk. A fokhagymát apróra vágjuk, a petrezselymet és a snidlinget aprítjuk. A gombát megpucoljuk, vékonyra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, roppanósra sütjük...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA megmosott padlizsánokat hosszában félbevágjuk, húsukat mélyen bekockázzuk, vigyázva, hogy a héjukat ne vágjuk át. Besózzuk, félretesszük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. Kev...
Elkészítési idő: 1 ó 20 perc Nehézség: Könnyű1. A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben roppanósra főzzük. 2. Egy tűzálló edényt kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd a karfiol- és brokkol...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA rizst/bulgurt megfőzöm. A zöldbabot egy közepes lábasban, kis vízzel roppanósra párolom, leszűröm. Ezt pont a husi fölött tettem, így az a kis zöldbablé ment a párolófélben, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű