8 kaliforniai paprika
50 dkg darált hús
4 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika
2 tojás
2 dl tej
1 csokor petrezselyem
1 zsömle
1 nagy fej vöröshagyma
só, bors, olaj
A zsömlét áztasd be a tejbe, mielőtt bármibe belefognál, majd, ha átázott, add hozzá a darált húshoz. A hagymát kockázd fel, kicsit pirítsd meg némi olajon, majd, ha már megpirult, add hozzá a húshoz. Ezután mehet bele a két tojás, törd bele a fokhagymát, sózd és borsozd kedved szerint, majd adj az egészhez finomra vágott petrezselymet és két kanál pirospaprikát is.Jól keverd össze, majd tedd félre. Ezután a paprikákat mosd meg jó alaposan, vágd le a tetejüket, azokat tedd félre, majd állítsd a törzsüket egy tepsibe. A húsos masszát egyenletesen oszlasd el a paprikákban, majd a reszelt sajtot és a tejfölt keverd össze, és szintén tegyél belőle mindegyikre. Ha ezzel kész vagy, tedd az egészet a sütőbe, és 180 fokon, 45 perc alatt süsd készre. Tálaláskor tedd vissza a tetejüket.
A borsó kivételével minden hozzávalót a wokba (vagy serpenyőbe) teszünk és fedő alatt puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk a borsót, és 2 perc alatt összeforraljuk.
Elkészítési idő: 0.5 óra Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kiolvasztom, lisztes gyúródeszkán kinyújtom vékonyra. Lehetőleg kör alakúra, amit háromszögekre vágok és a félbevágott virsliket ebbe tekerem fel a szélesebb felé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb lábosban vizet teszünk fel forrni egy kicsi sóval. A túrót villával jól összetörjük, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Ha a tojásfehérjét habbá verve a végén adju...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElkészítés 1. A szalonnát kisebb kockára vágjuk és kisütjük a zsírját. 2. Egy jénait a szalonna zsírjával kikenünk. 3. A vizet egy nagyobb edénybe öntjük és belekeverjük a kukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű