- 20 dkg sajt
- 6 főtt tojás
- 1 alma
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál torma
- 2 teáskanál majonéz
- 1 teáskanál dijoni mustár
- cukor
- csipet só
- snidling
A sajtot reszeld le, majd oszd hat-nyolc egyenlő részre. Sütőpapírból vágj ki egy nyolc-tíz centi átmérőjű kört, és tégy rá egy előzőleg kiporciózott sajtadagot. Ezután rakd a mikróba, és a pizzasütő fokozaton süsd világosra két perc alatt. Sütőben magas hőfokon is elkészítheted. Rögtön fordítsd egy pohárra, majd húzd le a sütőpapírt, és kézzel formázd meg a még meleg sajtot. Gyorsan kell dolgozni, mert a sajt hamar kihűl, és megkeményedik. Az elkészült kosárkát tedd félre, majd a maradék kiporciózott sajttal is így járj el.
A keményre főtt tojásokat vágd félbe, emeld ki a sárgáját, és villával nyomkodd össze, a fehérjét pedig vágd kisebb kockákra. Az almát pucold meg, távolítsd el a magházat, és kockázd fel. Tedd egy tálba az összenyomkodott tojássárgát, majd add hozzá a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a tormát, egy csipet sót, ízlés szerinti cukrot, és keverd alaposan össze. Add a krémes masszához a tojásfehérjét, az almát, az apróra vágott snidlinget, és óvatosan keverd össze. Tedd a hűtőbe, és tálalás előtt töltsd meg a sajtkosárkákat a tojássalátával.
Mindent elkészíthetsz előre, de csak közvetlenül étkezés előtt töltsd meg a kosárkát.
A megtisztított zöldségeket aprítsuk fel egy nagy tálba: a káposztát és répát kockázzuk fel, (de felcsíkozva is mehet), a hagymát is kockázhatjuk, de akár le is reszelhetjük nagyly...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsirkemellett felkockázom, megsütöm, és összekeverem a többi felszeletelt/felkarikázott/felkockázott hozzávalóval.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA 3 db tojást és a 0,5 kg brokkolit feltesszük főni. Ha megfőtt, hűtjük . ( A tojásokat keményre főzzük). A 10 dkg parízert, a 2 db paprikát, 3db keményre főtt tojást 1 cm-s k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, majd kihűtjük és felszeleteljük, egy tálba tesszük. A tojásokat is keményre főzzük és a sonkával együtt felvágjuk, hozzáadjuk a burgonyához. A hagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű