Családireceptkönyv.hu

TOJÁSSALÁTA SAJTKOSÁRBAN


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 20 dkg sajt
- 6 főtt tojás
- 1 alma
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál torma
- 2 teáskanál majonéz
- 1 teáskanál dijoni mustár
- cukor
- csipet só
- snidling

Elkészítés:


A sajtot reszeld le, majd oszd hat-nyolc egyenlő részre. Sütőpapírból vágj ki egy nyolc-tíz centi átmérőjű kört, és tégy rá egy előzőleg kiporciózott sajtadagot. Ezután rakd a mikróba, és a pizzasütő fokozaton süsd világosra két perc alatt. Sütőben magas hőfokon is elkészítheted. Rögtön fordítsd egy pohárra, majd húzd le a sütőpapírt, és kézzel formázd meg a még meleg sajtot. Gyorsan kell dolgozni, mert a sajt hamar kihűl, és megkeményedik. Az elkészült kosárkát tedd félre, majd a maradék kiporciózott sajttal is így járj el.
A keményre főtt tojásokat vágd félbe, emeld ki a sárgáját, és villával nyomkodd össze, a fehérjét pedig vágd kisebb kockákra. Az almát pucold meg, távolítsd el a magházat, és kockázd fel. Tedd egy tálba az összenyomkodott tojássárgát, majd add hozzá a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a tormát, egy csipet sót, ízlés szerinti cukrot, és keverd alaposan össze. Add a krémes masszához a tojásfehérjét, az almát, az apróra vágott snidlinget, és óvatosan keverd össze. Tedd a hűtőbe, és tálalás előtt töltsd meg a sajtkosárkákat a tojássalátával.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mindent elkészíthetsz előre, de csak közvetlenül étkezés előtt töltsd meg a kosárkát.

TOJÁSSALÁTA SAJTKOSÁRBAN

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
TOJÁSFASÍRT
TOJÁSFASÍRT

A tojásokat megfőzzük, meghámozzuk és krumplinyomó segítségével áttörjük. Hozzáadjuk a vízben áztatott (én vegetát is szoktam rászórni) kinyomkodott zsemlét. Ráütjük a nyers tojást...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Franciasaláta II.
Franciasaláta II.

A zöldségeket megtisztítom, kockákra vágom, enyhén sós vízben megfőzöm. Az almát is felkockázom anélkül, hogy a héját leszedném. A savanyú uborkát szintén kockára vágom. Az önte...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagymás, citromhéjas, avokadókrém
Medvehagymás, citromhéjas, avokadókrém

Mindezeket össze-botmixelem, majd beleteszem az apróra vágott medvehagymát és / vagy más vad levélzöldséget (pl. csalán, podagrafű, tyúkhúr, zamatos turbolya, hagymaszagú kányazsom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Burgonyasaláta
Burgonyasaláta

Saláta készítéséhez olyan burgonyafajtát válasszunk, amely főzés közben nem esik szét. A megmosott krumplit hideg vízben tegyük fel főni, majd mikor puhára főtt, rögtön öntsük le r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk