- 20 dkg sajt
- 6 főtt tojás
- 1 alma
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál torma
- 2 teáskanál majonéz
- 1 teáskanál dijoni mustár
- cukor
- csipet só
- snidling
A sajtot reszeld le, majd oszd hat-nyolc egyenlő részre. Sütőpapírból vágj ki egy nyolc-tíz centi átmérőjű kört, és tégy rá egy előzőleg kiporciózott sajtadagot. Ezután rakd a mikróba, és a pizzasütő fokozaton süsd világosra két perc alatt. Sütőben magas hőfokon is elkészítheted. Rögtön fordítsd egy pohárra, majd húzd le a sütőpapírt, és kézzel formázd meg a még meleg sajtot. Gyorsan kell dolgozni, mert a sajt hamar kihűl, és megkeményedik. Az elkészült kosárkát tedd félre, majd a maradék kiporciózott sajttal is így járj el.
A keményre főtt tojásokat vágd félbe, emeld ki a sárgáját, és villával nyomkodd össze, a fehérjét pedig vágd kisebb kockákra. Az almát pucold meg, távolítsd el a magházat, és kockázd fel. Tedd egy tálba az összenyomkodott tojássárgát, majd add hozzá a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a tormát, egy csipet sót, ízlés szerinti cukrot, és keverd alaposan össze. Add a krémes masszához a tojásfehérjét, az almát, az apróra vágott snidlinget, és óvatosan keverd össze. Tedd a hűtőbe, és tálalás előtt töltsd meg a sajtkosárkákat a tojássalátával.
Mindent elkészíthetsz előre, de csak közvetlenül étkezés előtt töltsd meg a kosárkát.
Reis in der doppelten Menge Salzwasser nach Packungsanweisung kochen. Währenddessen Zwiebel schälen und fein würfeln, Paprika und Gurke waschen und ebenfalls fein würfeln. Mais...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát héjastul megfőzzük kb. 1 óra alatt. Majd a vízből kivéve hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk. A kókuszzsírt megolvasztjuk egy serpeny...
Elkészítési idő: 85perc Nehézség: KönnyűAz üvegtésztát darabokra törjük és forró vízbe tesszük. Megvárjuk amíg megpuhul, majd leszűrjük. A megmosott retket és almát kockákra vágjuk, a salátát apróra tépkedjük. A kefirt ö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA feldarabolt hagymát a zsírral felteszem dinsztelődni.Meleg zsírba fektetem a májat.Mikor a külseje kicsit kivilágosodik lejjebb veszem,lazán lefedem,hogy ne fröcsköljön.Nézeget...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű