2 ek kakaó
2 ek méz
2 egész tojás
200 g porcukor
50 g vaj
40 dkg liszt
2 mk szódabikarbóna
Ezeket gőz fölött kikeverjük, és hozzáadjuk a 40 dkg lisztet, és a 2 mk szódabikarbónát, majd 3 lapot sütünk.
Krém: egy vaníliapudingot és egy epres pudingot 1 rámával és 250 g cukorral kikeverjük. A tetejére olvasztott csokoládé.
Az élesztőt a fele tejjel, porcukorral felfuttatom (hagyom egy 15 percig), majd a többi anyag hozzáadásával inkább lágy tésztát dagasztok. Fontos, hogy az anyagok azonos hőmérsékle...
Elkészítési idő: 1 óra 30 p Nehézség: KönnyűElkészítjük a piskótákat. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, kakaós piskótánál a kakaóport is. Majd hozzáforgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Tészta készítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a citrom héjával kihabosítjuk, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk, majd belekeverjük a kakaót és a porított vaníliarudat. A vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad. A meleg tejes egyveleget...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű